L’OCB Manacor presenta avui la reedició de ‘Llegendes manacorines’ Ferrer Massanet

Organitzat per l’OCB/Manacor que presideix na Margalida Fuster Homar, avui dilluns 23 de gener a les 20 h. en La Fornal es presentarà la reedició del llibre d’en Rafel Ferrer Massanet (1929-2006) “Llegendes manacorines”. A l’acte intervendran Maria Magdalena Gelabert Miró i Tomeu Matamalas. També parlaran el prologuista del llibre Josep Ramon Santiago, l’editor Tomeu Canyelles de la Nova Editorial Moll, la presidenta de l’Obra Cultural Balear de Manacor Margalida Fuster Homar i Antoni Ferrer Vallespir, fill d’en Rafel Ferrer Massanet.

“Llegendes manacorines” data de 1982 i consta de deu narracions tretes de la memòria popular i el imaginari col·lectiu. Relats orals o escrits que han passat de generació en generació i que en Ferrer Massanet va transcriure amb l’objectiu de treure-les de l’oblid i donar-lis una nova vida. La primera edició formava part de la colecció Balèria-Llibres de Manacor, es va editar a la Imprenta Apòstol y Civilitzador de Petra, el pròleg va ser del periodista Guy Bueno i les il·lustracions d’en Joan Carles Gomis.

Amb motiu del 40 aniversari de la seva primera edició, la Nova Editorial Moll ha reeditat l’obra d’en Rafel Ferrer Massanet incloent també el “Tríptic famós de curanderos manacorins” que data de 1988. La portada del llibre es una foto del Manacor de la segona dècada del segle XX del retratista català Àngel Todrà Viazo.

La reedició de “Llegendes manacorines” es va presentar el 21 d’abril a la Biblioteca de Manacor i ara es torna a presentar a La Fornal en un acte organitzat per l’OCB/Manacor.

D’en Ferrer Massanet podem dir que va morir als 77 anys el 13 d’agost de 2006, deixant una extensa producció amb més de mig centenar de llibres, entre narrativa en les seves diferents modalitats (novel·la, contes, relats curts, etc) i treballs d’investigació històrica i periodística.

A més tota la seva vida va girar al voltant de la profunda estimació que tenia cap a Manacor, per la seva cultura i per la seva història. Fou, a més d’escriptor i historiador, conferenciant, pregoner, va presentar exposicions, va realitzar pròlegs de llibres, va crear col·leccions literàries, va fundar la primera galeria d’art privada de Manacor, fou lletrista de populars cançons dels seixanta i va reunir un dels millors arxius que existeixen damunt Manacor i més concretament de l’etapa de la guerra civil. Va ser amb mossèn Baltasar Pinya coofundador de la revista Perlas y Cuevas que va dirigir fins a la seva jubilació.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad