Beneïdes de Manacor, esperit rural i animal

Manacor ha tornat a reconciliar-se aquest diumenge de Sant Antoni amb els animals tres anys després. Milers de persones han omplert el recorregut habitual de les Beneïdes, des de l’avinguda de Baix des cós i formant un rectangle amb l’avinguda Portugal o la plaça Ramon Llull, on s’han col·locat les autoritats, la Colla de Dimonis del Patronat i Joan Francesc Cortès, el jove capellà manacorí que enguany ha presidit la cerimònia.

El vicari de la catedral de Sant Feliu de Llobregat ha hagut de començar demanant disculpes pel desafortunat comentari que va fer públic ahir dilluns a les xarxes socials, criticant tant el batle com l’equip de govern d’esquerres per, al seu entendre, no deixar entrar a més gent que havia assistit als assajos de Completes.

Tornant a la celebració, les Beneïdes han desafiat el vent que durant tota la nit i part del matí han maltractat Manacor i s’han desplegat sense gaires problemes aparents. Això sí, tant la Policia Local com la Nacional han hagut de posar en marxa un dispositiu per evitar que el públic assistent pogués ocupar diferents zones sensibles del recorregut, davant del temor que branques dels arbres propers a la plaça des Mercat poguessin caure.

Amb tot, els Dimonis han tornat a ser protagonistes de les principals fotos prèvies i posteriors i les carrosses les que han atret les mirades durant les dues voltes que ha durat la cerimònia de benedicció. Recreació d’estampes del camp en què els nins i els grans vestits a l’antiga han estat els qui han mantingut l’esperit rural de la festa com a tradició.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad