Cala Varques tendrà aquest proper estiu un pàrquing per a 32 vehicles

Medi Ambient aprova l’informe municipal i fa recomenacions com posar panells informatius per senyalitzar-ne l’ocupació

 

Cala Varques tendrà aquest proper estiu un pàrquing per a 32 vehicles. La Comissió de Medi Ambient del Govern ha donat el vistiplau a la creació d’un aparcament de 32 places (amb 15 més per a bicicletes) al camí d’accés a Cala Varques i insta a l’ajuntament de Manacor perquè tiri endavant els tràmits necessaris. Un d’ells «iniciar els tràmits oportuns per a l’expropiació dels terrenys ocupats pel sender privat d’accés a la cala, per garantir l’accés dels usuaris com a única via». D’aquesta manera es pretén regular l’accés a la platja verge i acabar amb els problemes que es produeixen cada estiu a la carretera i als voltants del camí.

L’Ajuntament va presentar fa mesos el ‘Pla Especial per a l’adequació de l’accés a Cala Varques i dotació d’aparcament de vehicles’. Un document que, ara, després de passar el període de consultes a diferents administracions s’ha resolt favorablement. Tot i així el Consistori haurà de seguir una sèrie de pautes i recomanacions indicades per Medi Ambient.

D’altra banda s’indica que l’Ajuntament no podrà iniciar la creació del nou aparcament sense haver inhabilitat abans les zones d’estacionament actuals als trams desafectats de la carretera Ma-4014. Ja que així s’assegurarà que l’accés a la platja és només dels usuaris dels 32 vehicles i les 15 bicicletes que podran aparcar al nou pàrquing. Tot i així a aquests cal afegir els possibles usuaris que puguin accedir a la cala per via marítima.

Al projecte presentat per l’Ajuntament es volia adequar el camí per accedir fins a la cala. Un punt al qual a les conclusions de Medi Ambient es nega per «les possibles afectacions sobre els Hàbitats d’Interès Comunitari (HIC) existents dins del Lloc d’Interès Comunitari (LIC) de Cales de Manacor, i sobre la tortuga mediterrània». Altres recomanacions que s’indiquen a l’informe sobre Cala Varques és realitzar un control de l’aparcament amb panells informatius per senyalitzar-ne l’ocupació. La creació d’un itinerari públic senderista fins a Cala Varques des de la urbanització de s’Estany d’en Mas i aprofitant la servitud de pas costanera, és una altra de les propostes que ha posat sobre la taula.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad