Manacor tornarà a implantar una FP de fusteria

Segons dades de la Federació Balear de la Fusta (FBF), durant els darrers 10 anys a les illes han tancat aproximadament 200 fusteries. Una xifra preocupant que també té el seu reflexe a Manacor, on el sector havia estat estratègic fins a l’entrada del nou segle i que duu uns anys diluït, substituit per multinacionals. La necessitat de reactivar l’activitat artesana assentada a la capital del Llevant perquè hi hagi a la fi un relleu generacional que vulgui fer feina de fuster, marca aquest nou impuls.

Ara la FBF, el Govern i l’Ajuntament de Manacor estan negociant la implantació de cicles de Formació Professional de fusteria amb el CETEBAL de Manacor (situat al polígon industrial) com a aula central. L’objectiu és pal·liar la manca de treballadors que pateix el sector i tornar a formar fusters i tècniques. El conveni se signarà els pròxims mesos, i la previsió és que el curs que ve ja es pugui impartir algun cicle o certificat de professionalitat d’aquesta família.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad