Manacor tornarà a implantar una FP de fusteria

Segons dades de la Federació Balear de la Fusta (FBF), durant els darrers 10 anys a les illes han tancat aproximadament 200 fusteries. Una xifra preocupant que també té el seu reflexe a Manacor, on el sector havia estat estratègic fins a l’entrada del nou segle i que duu uns anys diluït, substituit per multinacionals. La necessitat de reactivar l’activitat artesana assentada a la capital del Llevant perquè hi hagi a la fi un relleu generacional que vulgui fer feina de fuster, marca aquest nou impuls.

Ara la FBF, el Govern i l’Ajuntament de Manacor estan negociant la implantació de cicles de Formació Professional de fusteria amb el CETEBAL de Manacor (situat al polígon industrial) com a aula central. L’objectiu és pal·liar la manca de treballadors que pateix el sector i tornar a formar fusters i tècniques. El conveni se signarà els pròxims mesos, i la previsió és que el curs que ve ja es pugui impartir algun cicle o certificat de professionalitat d’aquesta família.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad