La finca dels mobles Riera Bassa del Pou Fondo s’ha venut per fer-hi VPO

La finca que fins a finals dels anys 80 va ser la seu de les oficines i plantes d’exposició dels Mobles Riera Bassa de Manacor, al carrer del Pou Fondo número 23, ha estat venuda a una immobiliària palmesana. L’operació, que es va tancar fa uns dies per un preu inferior al que s’havia posat a la venda fa uns anys i que era de 600.000 euros, implica la transformació de les seves sis plantes (inclòs un àtic amb terrassa) en Vivendes de Protecció Oficial (VPO).

Es tracta d’un immoble de 2.000 metres quadrats construits i 1.750 m2 útils, amb una planta soterrani i una planta baixa de 250 metres quadrats amb una oficina, un bany i una zona diàfana. Consta també d’un monta-càrregues i un ascensor. Encara que totes aquestes característiques hauran de ser reacondicionades per transformar cada planta en pisos separats.

De fet l’empresa que ha adquirit la propietat ja s’ha posat en contacte amb l’ajuntament de Manacor per saber de quina manera es poden acollir a la normativa del nou Pla General urbanístic, que especifica que les finques que actualment es troben en un règim especial per excés d’altures, no hagin de demolir cap planta a canvi de convertir-se en VPO.

Als anys 90, durant la legislatura del batle Gabriel Bosch, la família Riera Bassa va estar a punt d’arribar a un acord amb l’Ajuntament per signar un contracte de lloguer amb opció de compra, a fi d’habilitar l’edifici en les noves oficines municipals. Però finalment, en no arribar a una entesa completa per mor de la darrera planta (la família volia que continués essent una vivenda privada) el consistori va acabar triant, al cap d’uns anys, l’edifici de Can Bauza.

Després, ara fa una dècada, es va fer un nou intent per vendre la finca del Pou Fondo com a oficines privades, el que hagués tornat a donar una vida comercial a la zona, però entre les traves de la normativa municipal i el poc èxit de l’oferta, tot va quedar en no res. Uns anys, aquests darrers, que han estats marcats per la degradació de l’edifici per les humitats i per l’okupació de l’àtic, on encara hi queden rastres de matalassos i mobles cremats. Cosa que va obligar a la família a tapiar la planta baixa i reforçar la porta d’entrada.

Finalment i per mor de la Vila del Llibre celebrada el passat mes de juny, una serie d’artistes vinculats amb Manacor pintaren les parets de la finca, que també dóna al carrer Pare Andreu Fernàndez, amb murals de diferents temàtiques que van tenir una molt bona acceptació per part dels veïnats, i que ara tenen els dies comptats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad