Ramon Cabot: “La peixateria té futur si proposam coses perquè els veïnats s’hi acostin”

Després que dia primer de gener de 2022 la peixateria de la plaça de ses Verdures tornés a rodar clau sense data de reobertura, moltes han estat les incògnites que l’ajuntament de Manacor ha hagut de resoldre a fi de tornar a posar en marxa el servei. Com se sol dir, a la tercera ha estat la bona, i la subhasta iniciada el mes de setembre ha estat un èxit. La concessió, que és per 10 anys però que es revisa cada 2, ha estat adjudicada a Ramon Cabot (Inca, 1981) que pagarà al consistori 4.200 euros a l’any pel local. En parlam amb ell.

-Com se li va presentar l’oportunitat d’agafar la peixateria de la plaça de ses Verdures després d’un any tancada?

-Des del primer moment que ho vaig saber ja vaig voler venir, però no em vaig donar compte de la primera subhasta que hi hagué per reobrir i a la segona, per qüestions laborals, tampoc m’hi vaig poder presentar perquè feia feina a Palma. Finalment tot ha coincidit i estic molt content perquè pens que aquest espai, a la zona de Manacor on està, té molt de potencial.

-És una qüestió de tornar a acostumar la gent?

-Crec molt en els mercats de proximitat; sempre m’ha semblat el camí més curt i efectiu d’arribar a la gent i oferir qualitat en tots els sentits. Sé que ses Verdures té futur perquè ja vaig treballar aquí com a part de l’empresa que tenia l’anterior concessió, i que va haver de marxar, no perquè no anés bé a nivell de clientes o vendes, sinó perquè el seu negoci estava més enfocat al sector hoteler. En aquells moments, fa un any, jo me vaig quedar amb les ganes de continuar, així que quan he vist la possibilitat i les facilitats que se m’han ofert quant a logística i paperassa per part de la meva exempresa i de l’ajuntament de Manacor, no ho he dubtat.

-Quin horari faran?

-En principi com qualsevol peixateria tradicional, de dimarts a dissabte, i en principi només en horari de matins, de 8 a 14h. Ampliar horaris dependrà de la demanda, és clar, però el peix és una cosa que ha de ser fresca, és una mercaderia delicada, així que crec que és la millor opció començar d’aquesta manera.

-D’on prové?

-Aquest peix prové directament la llotja de Palma. El 80% és mallorquí, tenint sempre en compte que anam amb peix de temporada. El 20% restant són musclos o cloïsses que hem de dur de fora perquè aquí no n’hi ha.

-Quina creu que és la fórmula per reactiva la plaça?

En realitat l’important és intentar acostar la gent fins aquí i aconseguir que els veïns de Manacor tornin a ses Verdures per la qualitat i per les coses diferencials que els poguem oferir. Poden ser des de degustacions de peixos locals a tasts fets amb productes de temporada, tant de la peixateria com de la resta de pagesos de la plaça. Com li deia, la plaça i la peixateria tenen futur si proposam coses perquè els veïnats s’hi acostin.

-Hem vist que manté el nom

Mantenim el nom sí. En aquest sentit tampoc no hi ha hagut problemes i m’han deixat continuar utilitzant-ho.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad