L’Ajuntament demana que el bus públic a l’aeroport es mantengui tot l’any

L’ajuntament de Manacor demanarà al Consorci de Transports de Mallorca (CTM) que les línies d’autobús de l’Aerotib funcionin tot l’any, amb el nivell de freqüències existent fins ara en comptes de fer-ho només en temporada alta. Així ho ha aprovat aquest dilluns vespre el ple de l’Ajuntament de Manacor per unanimitat arran d’una moció presentada pels grups MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem Manacor. La mesura, persegueix «prestar un bon servei continuat a la població resident», així com afavorir la desestacionalització turística.

«L’entrada en funcionament a partir de 2021 de les noves concessions del transport d’autobús ha suposat un canvi qualitatiu quant a la mobilitat a Mallorca. És una passa més, de moltes que s‘han de dur a terme, per tal d’aconseguir que el transport públic esdevengui l’actor principal de la mobilitat a l’illa», resa la moció. Una iniciativa del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) al respecte fou la posada en marxa de cinc línies d’autobús unint respectivament, sense transbordaments i sense passar per Palma: Camp de Mar (A11), Magaluf (A12), Can Picafort (A32), Cala Bona (A42) i Campos (A51) amb l’Aeroport de Son Santjoan. Es tracta d’un servei amb unes freqüències i preus competitius a l’abast tant de residents com de visitants per connectar l’aeroport amb quinze municipis de Mallorca, incloses les principals zones turístiques.

L’Ajuntament de Manacor lamenta que d’ençà de 2021, el mes de novembre, amb la finalització de la temporada turística, aquest servei se suspengui. Considera que «això suposa un fre a la creació de demanda entre residents a base de continuïtat d’un servei excel·lent i perpetua el model d’accés a l’aeroport amb vehicle privat o, en el seu defecte, d’haver de passar per Palma per anar-hi en transport públic després d’un transbordament. El manteniment d’aquest servei tot l’any, a més, seria un motor a la sostenibilitat de la desestacionalització que no es pot menystenir».

La moció ha comptat amb el suport de tots els grups polítics amb representació municipal (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE, Podem Manacor, PP, El Pi i AIPC-SyS).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad