El PP demana una ruta cicloturística i senderista per la via verda

El Partit Popular reclama al Consell de Mallorca que impulsi el projecte de la ruta cicloturística denominada “GR East Mallorca” per a Mountainbike i senderisme exclusivament pels municipis del Llevant. Els populars recorden que en el 2018, Artà, Capdepera, Manacor, Son Servera i Sant Llorenç van acordar executar i desenvolupar un projecte desestacionalitzador vinculat a la naturalesa i al turisme sostenible i de qualitat amb la finalitat de poder incorporar-se a canals comercialitzadors i divulgatius europeus i “des del 2020 la presidenta Cladera ho té guardat dins un calaix”.

El portaveu popular a la institució insular, Llorenç Galmés, ha comparegut davant els mitjans de comunicació a Manacor acompanyat per Maria Antònia Sansó, portaveu ‘popular’ a Manacor; Jaume Soler, president del PP de Sant Llorenç; Joan Lliteres, portaveu a l’Ajuntament d’Artà; Paulino Faba, portaveu a Capdepera; Jaume Servera, portaveu a l’Ajuntament de Son Servera i Marcial Rodríguez, coordinador de la comissió de turisme i ha lamentat que “en dos anys el Pacte d’esquerres hagi estat incapaç d’impulsar-ho i tramitar-ho”. “No han donat una solució tècnica al projecte després de totes les exigències i requisits que el Consell els va demanar i tampoc hi ha hagut voluntat política per a donar-li sortida”, ha manifestat.

“És una contradicció absoluta. Cladera diu que va a fires turístiques per fomentar la desestacionalització i el turisme sostenible i quan hi ha un projecte que compleix amb tots els requisits, no és capaç d’oferir una solució”, ha expressat Galmés qui ha aprofitat per reclamar a la presidenta Cladera “una solució urgent per aquest projecte perquè és bo per reactivar l’economia en temporada baixa i una gran oportunitat per implementar el nostre producte des de la qualitat i la sostenibilitat”.

D’altra banda, el popular ha explicat que fins i tot hi ha una partida assignada de 1’5 milions d’euros dels fons de Thomas Cook per a l’execució d’aquest projecte que finalitza en 2023. Per tant, sol·licitam “una pròrroga a la vigència d’aquests fons perquè no es perdin”. El Partit Popular presentarà una moció sobre aquest tema en el Consell de Mallorca i als ajuntaments d’Artà, Manacor, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç així com en el Parlament “per a reivindicar aquest projecte i que sigui una realitat l’abans possible.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad