El PP demana una ruta cicloturística i senderista per la via verda

El Partit Popular reclama al Consell de Mallorca que impulsi el projecte de la ruta cicloturística denominada “GR East Mallorca” per a Mountainbike i senderisme exclusivament pels municipis del Llevant. Els populars recorden que en el 2018, Artà, Capdepera, Manacor, Son Servera i Sant Llorenç van acordar executar i desenvolupar un projecte desestacionalitzador vinculat a la naturalesa i al turisme sostenible i de qualitat amb la finalitat de poder incorporar-se a canals comercialitzadors i divulgatius europeus i “des del 2020 la presidenta Cladera ho té guardat dins un calaix”.

El portaveu popular a la institució insular, Llorenç Galmés, ha comparegut davant els mitjans de comunicació a Manacor acompanyat per Maria Antònia Sansó, portaveu ‘popular’ a Manacor; Jaume Soler, president del PP de Sant Llorenç; Joan Lliteres, portaveu a l’Ajuntament d’Artà; Paulino Faba, portaveu a Capdepera; Jaume Servera, portaveu a l’Ajuntament de Son Servera i Marcial Rodríguez, coordinador de la comissió de turisme i ha lamentat que “en dos anys el Pacte d’esquerres hagi estat incapaç d’impulsar-ho i tramitar-ho”. “No han donat una solució tècnica al projecte després de totes les exigències i requisits que el Consell els va demanar i tampoc hi ha hagut voluntat política per a donar-li sortida”, ha manifestat.

“És una contradicció absoluta. Cladera diu que va a fires turístiques per fomentar la desestacionalització i el turisme sostenible i quan hi ha un projecte que compleix amb tots els requisits, no és capaç d’oferir una solució”, ha expressat Galmés qui ha aprofitat per reclamar a la presidenta Cladera “una solució urgent per aquest projecte perquè és bo per reactivar l’economia en temporada baixa i una gran oportunitat per implementar el nostre producte des de la qualitat i la sostenibilitat”.

D’altra banda, el popular ha explicat que fins i tot hi ha una partida assignada de 1’5 milions d’euros dels fons de Thomas Cook per a l’execució d’aquest projecte que finalitza en 2023. Per tant, sol·licitam “una pròrroga a la vigència d’aquests fons perquè no es perdin”. El Partit Popular presentarà una moció sobre aquest tema en el Consell de Mallorca i als ajuntaments d’Artà, Manacor, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç així com en el Parlament “per a reivindicar aquest projecte i que sigui una realitat l’abans possible.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad