La Fundació Trobada obri la possibilitat que l’alberg passi a ser municipal

El passat dissabte dia 3 de desembre s’Agrícola va ser escenari d’un acte commemoratiu del trentè aniversari de la posada en marxa de l’alberg de transeünts per part de la Fundació Trobada que va tenir com a fil conductor la presentació del llibre ‘Batecs de l’Alberg’.

Va obrir l’acte Noèlia Hernández, directora de la Fundació, que va fer una repassada de com és el dia a dia a l’alberg, dels molts entrebancs que han de passar per dur a terme la seva tasca i l’estigmatització social que pateixen els seus usuaris. Va ressaltar les enormes dificultats que varen patir el temps de la pandèmia, fins al punt d’haver de repartir els usuaris de l’alberg en diversos llocs per aturar els contagis.

A continuació José L. Garcia Mallada va interpretar quatre peces pròpies al piano. Cadascuna representava un lloc de procedència d’usuaris.

Finalment el mateix José L. Garcia Mallada va fer un poc d’història dels trenta anys de l’alberg, des dels seus inicis quan era un centre de pocs usuaris que obria només per les nits, fins a l’actualitat on s’ha pogut professionalitzar com a conseqüència de la concessió del Consell de Mallorca. Va explicar també com s’ha fer el llibre del qual ell n’ha estat coautor juntament amb la mateixa Noèlia Hernández, Aina Mª Llull i Rafel Sansó.

No va voler acabar sense posar damunt la taula, aprofitant la presència del batle Miquel Oliver, el perill que representa que en una futura concessió per part del Consell Insular l’alberg sigui traslladat a una altra localitat. Va demanar que en cas que això passàs es municipalitzàs el servei. El batle va respondre que si es donava el cas se’n podria parlar.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad