Dhraa tornarà a ser una discoteca i un club de platja a l’aire lliure

La propietat alemanya apunta que estan esperant la llicència d’obra de l’ajuntament de Manacor per començar la reforma

 

La mítica discoteca Dhraa, famosa entre mitjans dels vuitanta i principis dels noranta per les festes temàtiques i els concerts estiuencs d’artistes internacionals, tornarà a tenir una zona de ball. Segons el propietari, Markus Wolfgang Breisch, “hi haurà novament una àrea per a esdeveniments, així com una discoteca a l’aire lliure i un club de platja de dia”. Un gir respecte al projecte que fins ara havia transcendit, més enfocat al fet que fos un mercat gastronòmic, amb restaurant i els concerts en directe aprofitant el gran pati central i la galeria circumdant que ocupa el primer pis.

Ara fa un any i mig que el complex d’oci va ser venut (després de tres dècades abandonat) a un empresari alemany per 245.000 euros. Una operació que també va incloure el restaurant Sol Naixent. Poc després que els gairebé 9.000 metres quadrats de Dhraa passessin a les mans de la societat May Holding Baleares SL, ja van començar els treballs de remodelació que van haver de ser interromputs però a mig camí per falta de la llicència pertinent.

En aquest sentit, l’actual propietat explica que “estam esperant la llicència d’obres de l’ajuntament de Manacor. Esperam amb ànsies el fet que, amb sort, poguem començar la renovació aviat”, ha dit Markus Breisch en nom de May Holding Baleares SL a les xarxes socials.

Feia anys que la seva icònica silueta estava abandonada al mig de la carretera que va de Porto Cristo a Cala Millor, víctima d’una esplendor apoteòsica i d’una caiguda no menys sonada. Una idea futurista nascuda el 1986 de la ment d’una sèrie d’inversors locals, que va comptar pel seu disseny amb els plànols del famós arquitecte madrileny José Ángel Suárez, i les aportacions d’artistes de referència com Javier Mariscal, Miquel Barceló o Guillermo Pérez Villalta, qui va dissenyar un laberint (avui inexistent) acabat en una torre en espiral.

Precisament la propietat també demana que encara que els curiosos se sentin atrets per veure què hi ha dins “per favor no entrin a l’edifici. És massa perillós perquè algunes parts corren perill d’esfondrar-se”, apunta Breisch.

Els terrenys de l’antiga discoteca discoteca Dhraa pertanyien fins a l’estiu del 2021 a la família Pascual ‘Frau’, que els van vendre després d’anys d’intents infructuosos: “Per a nosaltres ja no tenia futur, perquè cap dels nostres fills no estava interessat en un negoci així “, explicava aleshores Pere Pascual, que conjuntament amb la seva germana Joana, eren els propietaris. “Des que va tancar ho havíem anat mantenint, sobretot perquè teníem un vincle sentimental, però havia arribat un punt en què s’estava degradant molt ràpidament i s’havia de fer alguna cosa”.

Va ser aleshores quan va aparèixer Markus Wolfgang Breisch, un empresari alemany resident a Porto Cristo, vinculat al negoci de les butaques per a cinemes i auditoris, encara que la SL figuri associada a la construcció i promoció immobiliària, a més de negocis de restauració i hostaleria.

Segons el nou Pla General aprovat per l’ajuntament de Manacor, tampoc és possible demolir el que ja existeix i transformar-lo en apartaments o equipament turístic, atès el seu caràcter rústic. El conjunt disposa actualment amb permisos per a piscina, bar, restaurant, sala de festes i sala d’exposicions. A més d’una zona d’aparcament de 3.500 metres quadrats amb capacitat per aproximadament 120 cotxes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad