Mercadona reobri el supermercat de la plaça Ramon Llull

 

Façana del supermercat reformat en la Plaça Ramon Llull de Manacor

Mercadona reobre avui un supermercat a Manacor, concretament en el número 14 de la plaça Ramon Llull, després d’una reforma integral per a adaptar-lo al nou model de botiga eficient de la companyia que ha suposat una inversió de 2,1 milions d’euros i la participació de 37 proveïdors que han donat ocupació a més de 300 persones durant l’obra. A més de garantir la plantilla d’anterior, la nova botiga ha generat cinc nous llocs de treball addicionals fins a arribar als 46 empleats.

Dels 49 supermercats que Mercadona té a Illes Balears ja són 33 els centres que tenen implantat aquest model, que compta amb una xarcuteria amb pernil al tall i envasament, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, servei de suc de taronja recentment espremut, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb rebanadora de pa o pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, el supermercat de la plaça Ramon Llull de Manacor incorpora la nova secció “Llest per a Menjar”, que ofereix plats llestos per a consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. La companyia ha disposat una àrea de descans amb taules i cadires on els “Caps” (com denomina Mercadona als seus clients) poden consumir el plat recentment preparat i acompanyar-lo amb begudes fredes.

Aquesta nova generació de supermercat eficient, que compta amb una superfície de sala de vendes de 1.358 metres quadrats, disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb espais amplis i diàfans que faciliten l’entrada de llum natural a més de nous colors i materials tant en la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions.

El supermercat reobre, entre altres novetats, amb la secció Llest per a Menjar

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Com a aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de parets i sostres, i nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços.

La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d’una major comoditat en els seus moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l’autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l’ús de tauletes electròniques que substitueixen al paper per a realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad