Mor el gran escultor manacorí Llorenç Ginard

Obituari

 

El gran escultor Llorenç Ginard Gomila, nat a Manacor l’any 1935, ha mort avui divendres als 86 anys. Encara actiu, era normal veure’l fent feina al seu taller devora la plaça de Sant Jaume, on preparava una nova escultura per la nova plaça des Cós. El vetllador serà demà dissabte 26 de novembre de les 10 a les 13h al tanatori Parc de l’Auba.

Ginard es va introduir dins el món de l’art de la mà de Mi­quel Brunet, a qui va estar sempre unit per una sòlida amistat. El 1955 exposa per primera vegada els seus dibuixos. A finals de la dècada dels seixanta va estar vin­culat al Grup Drac i, posteriorment, entre 1975 i 1980 es va convertir en assidu a les reunions del Grup Dime­cres, del que fou un dels principals impulsors, a més d’assistent incondicional. Dins la seva obra destaca com a tema la figura hu­mana, amb referències a importants mestres clàssics ─com Miquel Àngel, Rubens o Ingres─ i contemporanis, com Arp, Giacometti o l’escola basca de Chillida o Oteiza.

És l’autor de moltes escultures que avui en dia fan més humanes places o escoles de Manacor. Seves són les de la plaça de les Perleres a Sa Torre, la de Simó Tort al CEIP Simó Ballester, la figura dels Moretons a la plaça del Convent o la primera que va fer, l’any 1972, per la plaça de l’Ebenista, al que avui en dia és el començament del passeig del Ferrocarril.

La seva trajectòria ha estat  una evolució constant de formes i conceptes. El nu feme­ní ha esdevingut una significativa font d’inspiració, plantejant constantment el contrast entre la concavitat i la convexitat de les corbes femenines i donant lloc a una concepció particular i allunyada de la tradicional bellesa clàssica. Realitzades amb materials heteroge­nis ─com la pedra, el bronze i, sobretot, el formigó─ dels quals n’ha sabut aprofitar les característiques intrínseques, les se­ves escultures es troben a mig camí entre la figuració i l’abstracció.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad