Tota la ciutat de Manacor tendrà aigua potable el 2024

Les 11.000 vivendes connectades a la xarxa d’aigua corrent de la zona urbana de Manacor tendran aigua potable l’any 2024. Aquest és el compromís que ha fet avui dematí l’equip de govern municipal (Més-Esquerra, PSOE, Podem) durant la presentació de la nova potabilitzadora que se situarà dins el recinte del dipòsit elevat del Serralt i que ja està en fase de licitació del projecte.

“L’aigua de Manacor no és apta pel consum humà pràcticament des de que va entrar en funcionament la xarxa l’any 1982 per excés de nitrats”, recorda el batle Miquel Oliver, “per això duim anys fent feina tant el corregir les fuites d’aigua com en la sectorització i modernització de la xarxa de la ciutat per zones. Per això aquesta és una passa importantíssima”. El batle ha insistit en el beneficis que l’implementació de la millora suposarà pels ciutadans: “que gastaran menys en barrals d’aigua, amb la conseqüent reducció dels envasos. A més de la reducció de calç que fa malbé molts electrodomèstics”.

La nova potabilitzadora, que serà quatre vegades més gran que l’actual (en fase de proves i que de moment dóna aigua a dues aixetes públiques que els ciutadans utilitzen diàriament per endur-sen aigua) i tendrà un preu inicial de 3,8 milions d’euros (tots pagats a partir dels remanents consistorials), segons ha explicat la presidenta de la SAM, Cristina Capó, que ha assenyalat que les obres podrien començar dins el 2023 i que tendrien una durada de vuit mesos, “després hauria de passar per una fase de proves, revisió i tramitació, el que ja faria que connectessim a la xarxa municipal entrat 2024”.

L’Ajuntament, per tant, ja ha posat en marxa la fase de licitació “perquè el projecte pugui anar avançant. Anam seguint el calendari que ens marcàrem a principis de la legislatura emmarcat dins el Pla General i el Pla de Gestió de Demanda de l’Aigua”. Pel que fa a la maquinària estarà condensada dins quatre contenidors, separats en parelles on també s’hi situarà el centre de comandament. Amb un baix consum elèctric que estarà sobre els 0,5 kW per metre cúbic d’aigua i un rebuig màxim del 20% de cada litre potabilitzat.

Actualment els ciutadans de Manacor consumeixen uns 6.000 metres cúbics d’aigua diaris i paguen una tarifa de 21 cèntims per cada m3, una de les més baixes de tot l’estat espanyol. Cada família manacorina paga de mitjana 25 euros cada dos mesos a la SAM, l’empresa municipal que des de fa uns anys s’encarrega de la gestió i el manteniment de la xarxa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad