Carles Brunet: “La nostra missió és reenfocar les visites d’obra a distància”

La precocitat de Carles Brunet (Manacor, 2004) es nota fins i tot en la manera de parlar. Autodidacta, va començar a programar als 11 anys i als 13 ja construïa pàgines web i aplicacions multiplataforma. Assossegat però directe, amb 18 anys és el CEO i cofundador, amb el seu amic Toni Truyols, de Plaved. Després de gairebé un any incubats al ParcBIT de Palma, la seva idea, sorgida durant el confinament, va prenent forma a Barcelona.

-Perquè ens entenguem, què diria que és Plaved?

-És una plataforma d’inspecció remota dirigida a empreses d’enginyeria, arquitectura i gabinets pericials que ja està en fase d’entrada al mercat. Ara som al Tech Barcelona per validar-la amb grans clients i trobar noves oportunitats de comercialització. De moment, ens preocupa més trobar clients que no inversors.

-Una espècia de visita d’obra sense desplaçar-se?

-La intenció i la nostra missió és reenfocar les visites d’obra i millorar la gestió, supervisió i documentació de processos a les empreses. Ens dirigim principalment a l’arquitectura, l’edificació i la gestió de propietats, encara que la solució és molt transversal.

-Van notar la necessitat del mercat?

-Fa només un any l’eina no era exactament el que és ara. Ha patit un procés d’acceleració. Notam que si el teleperitatge tenia sentit en temps de la pandèmia, valia la pena implementar-lo com un negoci més dins del mercat, una nova finestra a ell. En un estudi fet a Europa i als Estats Units, vam veure que el 60% de les empreses d’arquitectura o edificació estaven invertint de forma decidida en programari. Així que hi ha mercat per a la implementació al sector. És una assignatura pendent dins dels processos dautomatització. L’aportació de valor és una assignatura pendent, cosa que et fa diferenciar de la competència.

-Convertir-se en uns ulls qualificats…

-Reenfocar la supervisió d’obres mitjançant la tecnologia. Supervisar i fer un control certificat, com una eina més, per obtenir i ordenar dades de manera automàtica. Pretenem ser una referència dins del sector. També en possibles conflictes judicials. Els arquitectes poden dur més obres alhora, aixecar una acta de visita certificada des del seu ordinador etc. Quan donen d’alta un projecte se li assigna un testimoni virtual, de manera que tenen el control des d’un telèfon mòbil. Tot queda documentat. Notes, gabinet pericial o proves Real State. A més d’estalviar desplaçaments innecessaris… el que és beneficiós per al medi ambient.

-Menys temps al cotxe?

– El 2021, per exemple, un estudi va determinar en 48 les hores de mitjana que treballa un arquitecte a Espanya. Són massa. Així mateix, tenir una persona només per a la supervisió de les obres, anant i venint, és una pèrdua innecessària de doblers. Si a això hi sumam el cost del vehicle i el temps que passen a la carretera, combustible… és improductiu. Es tracta de dur la gestió de manera més exhaustiva. Només per la sensació de tenir més control i seguretat sobre el que es fa, Plaved ja paga la pena. La manca d’una supervisió adequada també pot comportar milers d’euros en pèrdues. L’aportació de valor ja és útil per si mateix.

-Ja estan funcionant?

-Així és, ara mateix l’empresa ja és totalment funcional. Estam en el procés d’impactar a les empreses del sector per tal de crear una xarxa. També a Balears perquè ens sentim identificats amb el territori i duim Mallorca a la sang. Aquesta solució ja s’ha començat a aplicar als Estats Units, però el nostre mercat en principi són les Balears, Barcelona i València dins el proper any. Som a la fase de primera comercialització, de ronda d’inversors; continuar creixent en talent i en producte a mitjà i llarg termini.

-Em deia que també és útil per a immobiliàries?

-Sí, perquè els tràmits remots són útils al Real State, per exemple per a personal shoppers d’habitatges de luxe.

-Quin ha estat el secret?

-Ladaptació i el treball. Un dels motius per què moltes startups fracassen és perquè els seus creadors se n’enamoren massa, del producte que ofereixen, sense tenir en compte les necessitats reals del mercat i que aquestes es van transformant.

-Tenen algun tipus d’ajuda?

-Estam a ENISA, dins d’un grup de 30 startups espanyoles per ser accelerades i així poder accedir a fons públics. Després, el Tech BCN també disposa d’un departament d’acció. Actualment hi treballam a full time. El que determinarà la continuïtat de Plaved serà la validació del mercat, serà el que dirà si hi aportem valor o no.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad