‘Pífol’, Ferrer, Cortès i Sansó ja són fills predilectes de Manacor

El ple de l’Ajuntament de Manacor ha proclamat aquest dissabte per unanimitat Cristòfol Pastor i Noguera; M. Montserrat Ferrer i Oliver; Margalida Cortès i Fons; i Sebastià Sansó i Barceló Fills i Filles predilectes de Manacor. 

Per a la proclamació de Fill predilecte o Filla predilecta són requisits que la  persona física sigui natural de Manacor i hagi destacat en els serveis prestats al municipi de Manacor pels seus excepcionals mèrits en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, d’ensenyament o lingüístic, durant una etapa de la seva 
vida.

Cristòfol Pastor i Noguera – Pífol (Manacor, 29 de febrer de 1920) ha contribuït a la cultura amb la seva aportació en el món del dibuix, la pintura i del teatre, a més de l’àmbit social. Fou regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manacor el mandat iniciat l’any 1991. 

M. Montserrat Ferrer Oliver, nascuda a Manacor el 29 d’octubre de 1943. Va ser secretària comercial d’alta direcció i relacions públiques de l’empresa manacorina Majorica durant 28 anys. L’Ajuntament de Manacor reconeix la seva trajectòria professional, vinculada a una de les principals indústries insígnia de Manacor: les perles.

Sebastià Sansó Barceló, nascut a Manacor el 6 d’abril de 1950 i finat el 9 de novembre de 2021. Historiador. Dedicà la seva tesi a la indústria de les perles a Manacor i el seu llibre sobre els fusters de Manacor és indispensable per entendre el Manacor contemporani.

Margalida Cortès Fons, nascuda a Manacor el 7 de setembre de 1948. Va ser presidenta de la Creu Roja de Manacor i també ha col·laborat de manera desinteressada i incansable amb els Serveis Socials de Manacor, amb les Monges Benedictines i amb Can Gazà, entre d’altres.

L’Ajuntament de Manacor declararà Fills i Filles Il·lustres el proper 26 de novembre a les 11 h la mestra Lluïsa Fuster Cortès, el pintor Joan Riera Ferrari, l’actriu Catalina Riera Roig i la mestra i experta en cultura popular, Aina M. Sansó Rosselló.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad