Fan explotar un projectil de submarí a Cala Varques

La imatge

 

Agents del Grup de Desactivació d’Explosius (Tedax-NRBQ) de la Policia Nacional van destruir aquesta setmana el que semblava ser un projectil de submarí aparegut a la platja de Cala Varques. Els tècnics van optar per fer una explosió controlada davant l’elevat risc que suposava manipular l’artefacte. Els fets van passar dilluns passat a les 11,30h, quan un ciutadà va observar en una àrea de vegetació a prop de l’arena un projectil, i va procedir a avisar la Policia Nacional.

Els agents en tenir coneixement dels fets, van activar un protocol en què van posar en marxa el grup de TEDAX-NRBQ de la Policia Nacional, que es van desplaçar fins al lloc, juntament amb un indicatiu de seguretat ciutadana a Manacor. Els agents van acordonar la zona i van traslladar l’artefacte a la platja per neutralitzar-los. Ja al lloc i amb la zona acordonada, els agents van comprovar que l’artefacte tenia una càrrega de material extremadament inflamable i tòxic, amb risc per a la seguretat de les persones i d’incendi. Abans de la seva manipulació es va donar avís als bombers acudint una dotació del cos, així com una altra de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat).

Un cop la zona va quedar desallotjada i assegurada, es va dur a terme la voladura controlada. Després de confirmar que no queda cap element de risc es va tornar a obrir la platja als banyistes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad