El Govern anuncia la tercera campanya d’exhumacions a Son Coletes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha comparegut aquest dimecres davant la Comissió d’Hisenda i Pressuposts del Parlament de les Illes Balears per explicar el pressupost de la Conselleria previst per al 2023. Entre d’altres coses ha especificat que en Memòria Democràtica s’ha habilitat una partida per, entre d’altres, iniciar la tercera campanya d’exhumacions a la fossa comú de Son Coletes i per començar a excavar a les immediacions de la platja de sa Coma, lloc de desembarcament del capità Bayó i les tropes republicanes l’any 1936.

La Direcció General de Memòria Democràtica augmenta el pressupost fins a arribar als 2,1 milions, un 81 % més, amb l’objectiu de continuar executant la Llei de fosses i la Llei de memòria i reconeixement democràtic, lleis que garanteixen els drets més fonamentals d’una democràcia, com són els drets humans.

La principal partida serà idò per continuar amb el IV Pla d’Exhumacions, amb un pressupost previst de més d’1 milió al qual sumam 124.000 euros de fons finalistes de l’Estat. D’altra banda, per continuar difonent la memòria democràtica, es preveuen 160.000euros de subvencions. A més, es preveu tornar a impulsar el curs de postgrau a la UIB de memòria democràtica i també una partida de 80.000 euros per a la creació d’un memorial de víctimes on es puguin dipositar les restes que encara no s’han identificat i que serveixi d’homenatge i record a tota la ciutadania de les Illes Balears.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad