Més atenció per a les persones amb discapacitat associada a la salut mental

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), firmarà el primer concert del «Servei d’atenció integral i promoció de l’autonomia per a persones amb una discapacitat associada a un trastorn de salut mental». Aquest suposarà la concertació de 65 places amb diferents entitats de Mallorca i serà la primera vegada que des de la institució insular es duu a terme una concertació en l’àmbit de la salut mental.

Així ho han anunciat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant la visita al viver que l’Associació Estel de Llevant té a Manacor. «Milloram, feim una passa quantitativa però sobretot qualitativa en l’atenció al col·lectiu. És una mostra que el Consell posa la salut mental al centre de les polítiques socials. Perquè creim que totes les persones han de viure una vida plena, amb un rol social actiu i reconegut, i rebre l’atenció especialitzada que necessiten. La millor manera d’aconseguir-ho és garantir l’estabilitat del servei i de les entitats que l’ofereixen», ha dit Cladera.

La presidenta del Consell, acompanyada per la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social, Andrés López, i el batle de Manacor, Miquel Oliver han conegut avui in situ el projecte “T’estim infusions i tes ecològics”, que reivindica la importància de cuidar la salut mental a partir del consum de productes saludables. Una iniciativa que fomenta la inclusió sociolaboral de persones amb trastorns de salut mental i que ha estat guardonada en la darrera edició dels Premis d’Innovació Social del Consell de Mallorca.

Estel de Llevant atén actualment 15 persones amb una discapacitat associada a un trastorn de salut mental, gràcies a la subvenció que atorga l’IMAS per facilitar que rebin una atenció integral i fomentar la seva autonomia. La consellera Sofia Alonso ha explicat que «actualment destinam 300.000 € per garantir que les entitats puguin atendre aquests perfils segons les seves necessitats específiques, però volem que tant ells com els seus familiars tenguin la certesa que aquest servei no serà puntual, per la qual cosa la concertació és la millor solució». Concretament, 54 persones són ateses per Estel de Llevant, Gira-Sol, Els Garrovers i Deixalles Calvià en el marc d’aquesta subvenció. El concert suposarà un increment en el nombre de persones ateses. 

«És una passa endavant molt important que servirà per consolidar aquest servei que s’ha demostrat molt necessari i importatíssim», ha dit Guillem Febrer, gerent d’Estel de Llevant.

Durant la jornada d’avui, les presidentes del Consell i de l’IMAS també han visitat Aproscom, una entitat que, com Estel de Llevant, és referent a la Part Forana i que treballa per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn del desenvolupament en el seu propi entorn. Més de 400 persones són ateses en algun dels diferents serveis que l’IMAS té concertats amb aquesta fundació, que, a més dels seus centres de Manacor i Felanitx, ofereix una atenció professionalitzada al domicili de les persones de la zona del Llevant que ho necessiten.

A més, des del passat mes de febrer, la Fundació Aproscom s’encarrega de gestionar les 14 primeres places de residència (7) i centre de dia (altres 7) per a persones amb discapacitat intel·lectual de Felanitx. Unes places ubicades a un espai cedit pel consistori felanitxer a la planta superior de s’Hospici i concertades amb l’IMAS, les quals donen resposta a una demanda de les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual amb grans necessitats de suport del Llevant de l’illa.

Així mateix, l’IMAS continua treballant per a la creació de nous serveis i l’augment de les places per atendre totes les necessitats específiques de familiars i persones amb diversitat funcional. Actualment, més de 5.100 d’aquestes són ateses en els diferents recursos i programes concertats de l’IMAS arreu de Mallorca per garantir els seus drets i la seva qualitat de vida.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad