Manacor posa en marxa una nova orquestra de corda

Nascuda de l’Associació Cultural s’Agrícola encara que com a projecte independent, servirà de planter de nous talents del violí, la viola, el violoncel o el contrabaix

Manacor tendrà en pocs dies una nova orquestra. La primera íntegrament de corda i el reclam ideal per formar nous intèrprets joves de la comarca del Llevant i el Pla i els municipis mallorquins que vulguin anar col·laborant amb la proposta. Nascuda des de l’associació cultural s’Agrícola, la idea ha anat agafant cos com a projecte independent i paral·lel amb Pere Serra com a president i Xavier Juan Pomés com a director i coordinador del professorat.

“Es tracta de cobrir el buit que fins ara hi havia a Manacor i a tota la zona de grups de música de corda. A gairebé tots costats hi ha bandes tradicionals de música, cosa que vol dir que no hi ha espai real perquè els concertistes de violí, viola, violoncel o contrabaix puguin formar-se i tocar en grup en una orquestra assentada”, explica Serra, que agraeix al president de s’Agrícola, Llorenç Femenías, la seva implicació al germen del projecte, que utilitzarà les instal·lacions de l’associació com a local d’assaig els dissabtes dematí.

L’Orquestra del Pla i Llevant com se l’anomenarà (encara que també inclou Sa Pobla), cerca ara el suport financer de les institucions locals i supramunicipals per aconseguir els 40.000 euros de pressupost anual que necessiten per tirar endavant, “i poder pagar els cinc professors que impartiran classe als aproximadament 20 alumnes a partir d’una edat mínima de 10 anys que formaran part de l’orquestra”, concreta Pomés, que subratlla que els assajos tendran una part individual de perfeccionament de l’instrument segons el nivell de l’alumne, i una altra conjunta “amb la finalitat que es vagin habituant i puguem fer concerts de qualitat per diferents municipis”.

En aquest sentit, els col·laboradors actius del projecte, Bàrbara Duran i Joan Servera, apunten a una participació activa de la nova orquestra (que també preveu interpretar música contemporània i de bandes sonores) en esdeveniments culturals i com a part activa en representació d’obres de teatre o musicals, per exemple, sense haver d’acudir a diferents músics per separat o que només puguin assajar dies abans d’una estrena. l’Orquestra del Pla i Llevant es planteja com una gran pedrera de nous talents de la corda.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad