El Consell estrena el carril zero de sortida cap a Palma

Finalitzen les obres del carril d’incorporació directa cap a la carretera de Palma, que suporta diàriament el pas de 35.000 vehicles

 

Solucionar l’augment d’aglomeracions per sortir de Manacor en direcció a Palma i oferir més seguretat als conductors i vianants en l’accés al polígon industrial. Amb aquesta premissa, el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat el carril d’incorporació directa a la rotonda de la Ma-15, per intentar eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta en direcció a la capital, sobre una via que suporta un trànsit de 35.000 vehicles diaris de mitjana. L’obra, executada per Melcior Mascaró SA, ha tengut un pressupost de gairebé 690.000 euros.

“Donam resposta a una reivindicació i a més incorporam un carril bici i de vianants, a favor de la mobilitat sostenible” ha manifestat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. “Tenim més projectes per a Manacor. Continuam treballant en aquesta línia d’actuacions a petita escala, però de gran importància per al dia a dia, perquè donen solució a problemes històrics de la nostra xarxa secundària de carreteres, la fan més segura i milloren la mobilitat”, ha afegit.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha recordat que “com a manacorí que som per a mi té un valor molt especial. Crec que el Consell tenia un deute pendent amb Manacor pel que fa a la inversió en carreteres. Però no ens quedarem aquí: fa dues setmanes vam aprovar el projecte per la reforma de la carretera Manacor-Felanitx, les obres de la qual sortiran a licitació abans d’acabar l’any. O la millora de l’avinguda del Torrent i la carretera vella que va a Sant Llorenç”.

La bici com a protagonista

Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, va voler agrair el projecte impulsat pel Consell “que no sols resol un problema històric, sinó que significa també ajudar a fer un canvi de model impulsat des de l’Ajuntament i que és que la gent faci els seus desplaçaments a peu o amb bicicleta al voltant de la ciutat”.

El projecte ha desenvolupat un carril zero des de la variant Nord cap a la Ma-15 en direcció Palma per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda, així com donar fluïdesa a la circulació per la variant que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç i incrementar la seguretat viària de la zona.

Les obres també han incorporat una nova ruta cívica per a bicicletes i vianants, que connecta el vial de servei de la Ma-15 amb l’entrada de Manacor, i dóna continuïtat al llarg de tot el bulevard d’entrada fins a la rotonda del Hiper Centre. Un cop entrat a l’espai urbà, el vial cívic se separa en dues vies i dóna espais diferenciats per a bicicletes i per als vianants. D’aquesta manera, hi ha una alternativa segura per a totes les persones que, fins ara, transitaven per aquest tram proper als vehicles.

A més, s’ha realitzat un reforç del ferm de tot l’entorn de la rotonda i els accessos, amb fresat, una capa nova de rodament i senyalització horitzontal. S’han inclòs millores a l’entorn: voreres, senyalització, il·luminació LED de baix consum etc. El pressupost de tota lobra ha estat de 686.786,63 euros.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad