Manacor obri un curs per conèixer i apreciar el món del vi

Després de tres anys, torna el cicle Novembre Enològic, una manera d’acostar a la població els món del vi i educar els sentits envers el món de l’enologia, amb l’objectiu de conèixer i apreciar el món del vi. El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat del president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar; del delegat d’Educació, Mateu Marcé; i del responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo, han presentat aquest dimecres la tercera edició d’aquesta proposta educativa. 

Experts del món del vi impartiran conferències i tallers per a aquells que vulguin iniciar-se i formar-se al voltant d’aquest univers.

Es tracta de quatre tallers de dos dies de durada cada un que tendran lloc aquest proper mes de novembre a l’IES Manacor de la mà de Carmina Sender, Luis Armero, Daniel Arias i Andreu Oliver ‘Majoral’. Les activitats se celebraran els dies 7 i 8; 16 i 17; 21 i 22; 28 i 29 de novembre.

La primera sessió, els dies 7 i 8 de novembre, donarà els coneixements bàsics per a iniciar-se en el món del vi de la mà de Carmina Sender. Un curs per conèixer els aspectes més bàsics dels vins: què és el vi, com s’elaboren, el paper de la bota, les característiques organolèptiques i el vi i la salut. Vi i salut.

Continuarà els 16 i 17 de novembre amb el taller Elaboram el nostre propi vi., a càrrec de Luis Armero. Durant les dues sessions s’oferiran vins monovarietals (cabernet, merlot, syrah i callet) i s’estudiaran les seves característiques i a partir d’aquests vins se n’elaborarà un de personal fet un 85% amb callet i la resta de les demés varietats. Finalment es farà un petit concurs intern per votar el vi que haurà agradat més als assistents.

Una setmana més tard, els 21 i 22 de novembre, serà el torn dels vins internacionals, dels que en parlarà Daniel Arias. A les sessions es farà una comparació entre vins francesos i vins mallorquins elaborats amb varietats franceses: cabernet sauvignon, merlot, syrah, viognier i pinot noir. Els vins francesos són de Bordeaux, Pays d’Oc o Bourgogne.

Clourà el cicle el taller Reconeixem el vi de Mallorca, a càrrec d’Andreu Oliver ‘Majoral’, en què es presentaran diferents vins fets amb varietats mallorquines i foranes, que posteriorment també hauran d’identificar, mitjançant un tast.

Aquest cicle l’han fet possible l’Ajuntament de Manacor, el Centre Universitari de Manacor, la Denominació d’Origen Pla i Llevant la Confraria dels Tastavins de Manacor. 

Les persones interessades a assistir als cursos i activitats s’han d’inscriure mitjançant el correu electrònic promocio@doplaillevant.com enviant nom, llinatge i DNI. El cicle té un preu de 20 euros i les places són limitades, pel que l’admissió es farà per ordre d’entrada dels correus electrònics rebuts.

 

NOVEMBRE ENOLÒGIC A MANACOR

4 activitats:

Dies del mes de novembre:

7 i 8; 16 i 17; 21 i 22; 28 i 29.,

Lloc: IES Manacor

Col·laboracions: Ajuntament Manacor, Confraria de Tastavins de Manacor, CU Manacor, DO Pla i Llevant

 

7 i 8 de novembre. Inici al tast de vi. Carmina Sender

Per conèixer els aspectes més bàsics dels vins: Què és el vi. Com s’elaboren. Paper de la bota. Vi i salut. Carcaterístqiues organolèptiques.

16 i 17 de novembre: Taller: . Elaboram el nostre propi vi. Luis Armero

Consisteix en donar una sèrie de vins monovarietals: cabernet, merlot, syrah i callet i estudiar les seves característiques i a partir d’aquests vins elaborar-ne un de personal fet un 85% amb callet i la resta de les altres varietats.

1er dia. Estudi de les característiques organolèptiques

2on dia. Elaboració del vi al laboratori de química de l’IES Manacor. Concurs intern per votar el vi que haurà agradat més.

21 i 22 de novembre: Vins internacionals. Daniel Arias.

Comparació entre vins francesos i vins mallorquins elaborats amb varietats franceses: cabernet sauvignon, merlot, syrah, viognier i pinot noir. Els vins francesos són de Bordeaux, Pays d’Oc o Bourgogne.

28 i 29 de novembre. Taller: Reconeixem el vi de Mallorca. Andreu Majoral

Es tracta de conèixer les carcaterístiques dels vins de la DO Pla i Llevant: blancs i negres.

1er dia: Presentació de vins fets amb varietats mallorquines i foranes.

2on dia: Es posen tres vins blancs i tres negres. Els participants han de contestar un test sobre color, aromes, sabor, jove o criança, preus dels vins i, finalment, decidir l’origen de cada vi: mallorquí o extern.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad