Picornell serà nomenada filla adoptiva de Manacor

Aurora Picornell serà filla adoptiva de Manacor. Així ho va anunciar ahir el batle Miquel Oliver (Més-Esquerra), que va aclarir que obirà consultes amb els demés grups amb representació, perquè vol que la decisió sigui unànime. Oliver va parlar ahir en nom del pacte de govern d’esquerres al cementiri municipal de Son Coletes, on el 2021 van ser trobades unes restes que ara les proves científiques han confirmat que es tracten de l’activista republicana i comunista, Aurora Picornell, assassinada el 1937 a mans de la repressió franquista.

“T’hem trobat Aurora!”, va iniciar el seu parlament el batle manacorí, que va llegir uns paràgrafs donant les gràcies a les persones i col·lectius que han donat suport i han encoratjat durant tots aquests anys la recerca “d’una de les figures més importants” de la política mallorquina, morta als 24 anys. “Tancam així un dels capítols més foscos i vergonyosos de la història de la nostra terra. Son Coletes reescriu palada a palada la història”. “La flama continua viva en aquesta lluita d’entitats i persones”.

L’historiador i expert en la repressió local durant la guerra civil, Antoni Tugores, va començar recordant que “tot i que totes les víctimes de la repressió mereixen la mateixa consideració, és innegable que es tracta d’un símbol”, i es va felicitar per la troballa i la confirmació per tal de la identificació d’Aurora Picornell. Antònia Matamalas, en representació del Col·lectiu Dones de Llevant, va dir emocionada que sentia “una mescla d’alegria però també de pena, per haver tengut enterrada aquí Aurora durant 85 anys sense saber-ho”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad