Manacor tendrà una nova escultura d’un cavall i un atleta

Abans que Rafel Nadal tengui la seva prop de l’església dels Dolors (de la qual encara no sen té cap novetat), Manacor col·locarà un nou conjunt escultòric als seus carrers. Es tracta de retre homenatge al trot local en general i més concretament a la mítica prova de l’home contra el cavall, celebrada per darrera vegada fa dos anys a l’hipòdrom manacorí i amb l’atleta Joan Ros com a guanyador.

Seran idò dues figures, una davant l’altra, que s’instal·laran a la nova plaça des Cós una vegada finalitzada la seva reforma integral, en dates properes a la Setmana Santa. S’ha triat precisament el Cós per les seves referències cap a l’esport del cavall. Es tracta de dues peces a tamany real (el corredor al davant i el cavall perseguint-lo) que en aquests moments està dissenyant el prestigiós esculptor local Llorenç Ginard al seu taller. En principi havien de ser de bronze, encara que per qüestions econòmiques finalment seran de ferro.

Les escultures estan ja representades damunt els plànols virtuals que es van presentar fa dues setmanes, encara que no sen va fer referència. El projecte elaborat per l’exarquitecte municipal Joan Pasqual, també inclou una serie de marques en terra que representarien els metres a recórrer. El projecte artístic està pressupostat i de moment aquesta revista ha pogut saber que la fundició de la peça costarà uns 70.000 euros, sense comptar la feina de Ginard.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad