Cada manacorí ja pot consultar on van les seves taxes i tributs

Es presenta un visor per poder veure d’on ingressa i en què gasta l’Ajuntament el seu pressupost d’enguany

 

Cada manacorí podrà saber a partir d’ara a què van destinats cadascun dels euros que paga en tributs i taxes municipals. Aquesta és una de les novetats del visor de pressupostos presentat a l’Ajuntament i que té com a finalitat principal oferir dades i partides d’ingressos i despeses, “de manera transparent i perquè qualsevol ciutadà sigui fàcil consultar-los”, explica el batle, Miquel Oliver.

L’Ajuntament de Manacor se suma així als 19 ajuntaments de Mallorca que s’han adherit al nou espai web d’informació i seguiment del pressupost municipal desenvolupada pel Consell de Mallorca a través del la direcció insular de Suport i Coordinació Municipal. Es tracta d’una eina molt visual, accessible i fàcil d’utilitzar que permet als municipis assegurar la transparència, la participació ciutadana i la rendició de comptes.

En aquest sentit, durant la presentació feta avui a Manacor, el batle de Manacor, Miquel Oliver ha explicat que «Manacor fa una passa més i posa a l’abast de la ciutadania els comptes públics d’una manera més fàcil i entenedora». Per la seva banda, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Jaume Alzamora ha explicat que la intenció és “incrementar el nivell de transparència als afers públics i facilitar que els consistoris pugin retre comptes amb la ciutadania de la gestió municipal”.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha presentat aquest dimarts l’adhesió de Manacor a aquesta plataforma, acompanyat pel conseller Alzamora; el director insular de de Suport i Coordinació Municipal Miquel Lluís Mestre; i la delegada d’Activitat econòmica i financera, Cristina Capó.

La plataforma de visualització de pressupostos permet veure com es distribueixen els ingressos i les despeses a l’Ajuntament d’una manera gràfica i senzilla. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assenyalat que “totes les dades que ara s’ofereixen de manera clara i fàcilment entenedores ja eren públiques però ara gracies al Consell de Mallorca disposam d’una eina per poder-les interpretar i oferir-les de manera més directa a la ciutadania. És una nova passa d’un govern obert i transparent”, ha assegurat. Segons Oliver, “des de l’àmbit de la transparència la plataforma mostra els pressupostos del Consistori d’una manera fàcil i dinàmica podent “bussejar” per les dades. D’aquesta manera és molt més atractiva per al ciutadà que un simple pdf”, ha conclòs.

Durant la presentació, Jaume Alzamora ha explicat també que la plataforma de visualització de pressupostos permet visualitzar com es distribueixen els ingressos i les despeses a l’Ajuntament d’una manera gràfica i senzilla. De fet, la solució interactiva “no pretén només obrir una finestra de la gestió pública, sinó mostrar la realitat dels ingressos i les despeses tant en la fase de planificació pressupostària com en la seva posterior execució”.

Un dels objectius del Consell de Mallorca és contribuir a millorar la gestió municipal i fer-la eficaç i pròxima a la ciutadania, amb criteris organitzatius innovadors i amb un enfocament integral i transparent a la gestió. “El nou portal de transparència municipal s’emmarca dins d’aquesta estratègia i pretén apropar als ciutadans tota la informació d’interès que els ajudi a conèixer millor la gestió municipal”. De fet, Alzamora ha recordat que la majoria dels ajuntaments de Mallorca, en major o menor mesura, empren serveis que els proporciona el Servei d’Informàtica Municipal del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. Entre aquests serveis hi ha les pàgines webs municipals a través de les quals la ciutadania accedeix a la informació pública i de bon govern, “garantint d’aquesta manera la transparència de l’activitat pública i el dret d’accés a la informació i a la documentació pública”, ha recalcat.

Actualment la plataforma dona servei a 19 ajuntaments (Algaida, Alaró, Andratx, Bunyola, Deià, Esporles, Lloret, Llubí, Manacor, Porreres, Santa Margalida, Ses Salines, Montuïri, Lloseta, Estellencs, Búger, Santa Eugènia, Mancor, Pollença) i a l’Entitat Local Menor Palmanyola.

S’hi pot accedir a través de www.suportmunicipal.cat

L’adreça del visor de l’Ajuntament de Manacor és https://manacor.suportmunicipal.net/

 

El contingut de la plataforma

Els quatre grans apartats de la plataforma són:

1. VISIÓ GLOBAL: Mostra una visió general dels ingressos i despeses del municipi.

2. POLÍTIQUES: Desglosa el pressupostos per àrees de govern (Educació, Esports, Serveis, Socials…)

3. DESPESES I PAGAMENTS: Consulta dels pagaments a proveïdors realitzats per l’Ajuntament tant per àrea com per beneficiari.

4. “EL QUE TU APORTES”: Mostra quina és l’aportació que el ciutadà/na mitjançant els impostos municipals.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad