‘Què passa amb el català?’, el nou curs de l’Escola Municipal de Mallorquí

L’Escola Municipal de Mallorquí arrenca aquest novembre amb un nou monogràfic, aquesta vegada centrat en les actituds i les eines per a la bona salut de la llengua catalana. ‘Què passa amb el català?’ és el títol d’aquesta nova proposta que persegueix reflexionar sobre la situació del català i les diferents actituds dels parlants de l’àmbit català, donar a conèixer què es fa des d’entitats diverses i des de les institucions per fomentar l’ús del català, i aportar eines i actituds a l’abast de tothom que contribueixen a la bona salut de la llengua catalana.

En els darrers anys, sempre que es parla de la llengua catalana s’acaba parlant, inexorablement, de la seva salut: quants de parlants té, com se la fa seva la immigració, què en fan els joves, quin tracte li donen les institucions i quin futur li veuen. En aquest monogràfic es reflexionarà sobre les actituds lingüístiques dels habitants dels territoris de parla catalana, es veurà de quines eines disposen, què s’ofereix des dels diferents àmbits als nous parlants i de quina manera tots podem contribuir a la bona salut de la llengua.

El monogràfic s’encetarà el divendres 4 de novembre a les 19 h amb la conferència de la filòloga i sociolingüista Marina Massaguer, ‘El català avui: els reptes pendents’. El curs comptarà també amb altres ponents com el traductor i escriptor Pau Vidal; el professor i periodista Antoni Riera; la filòloga i estudiant de Doctorat a la Universitat Ciutat de Dublín, Catalina Amengual; i el melòman i punxadiscs Biel Ferriol.

Què passa amb el català?’ és una activitat coordinada conjuntament entre l’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor i el Centre de Professorat de Manacor. El curs s’adreça al públic en general i, en particular, al personal docent. La durada del curs és de 8 hores i tendrà lloc a l’Escola Municipal de Mallorquí del 4 al 26 de novembre. Hi ha 25 places disponibles amb hores de formació permanent del professorat adreçades als docents.

Les conferències es podran veure, un cop finalitzades, pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor.

 

PROGRAMA

 

Divendres 4 de novembre a les 19 h

“El català avui: els reptes pendents”

Marina Massaguer, filòloga, sociolingüista i investigadora a la UOC i al Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la UB.

 

Divendres 11 de novembre a les 19 h

Dinamització lingüística en els territoris de parla catalana”

Catalina Amengual, filòloga i estudiant de Doctorat a la Universitat Ciutat de Dublín i a la UIB.

 

Divendres 25 de novembre a les 19 h

“Ens perd l’estètica? Entre el cangueli i l’ensucramenta” 

Pau Vidal, traductor i escriptor.

 

Dissabte 26 de novembre a les 11.30 h

«La xarxa ens fa joquets a la llengua»

Antoni Riera, professor de català i periodista.

 

Dissabte 26 de novembre a les 12.30 h

«Cançons que s’aferren. Tast de música en català»

Biel Ferriol, melòman i punxadiscs de llarg recorregut.

 

INFORMACIÓ

Informació de dilluns a dijous de 10 h a 14 h als telèfons 971 83 49 83 / 662 32 03 83 i al correu electrònic emm@manacor.org.

 

MATRÍCULA

Totes aquelles persones que vulguin obtenir crèdits de formació primer han de fer la inscripció telemàtica a l’Escola Municipal de Mallorquí, del 18 al 21 d’octubre de 2022.

El preu de la matrícula és de 25 €.

Posteriorment, del 24 al 30 d’octubre de 2022, han de formalitzar la inscripció telemàtica al Portal del Personal > Formació dels DOCENTS > Sol·licitud cursos > CEP de Manacor.

Si algú no disposa d’accés al Portal del Personal, a part d’inscriure’s a l’Escola Municipal de Mallorquí dins el termini establert, ha de formalitzar una altra inscripció al CEP de Manacor del 24 al 30 d’octubre (971 55 59 12 – cepmanacor@cepmanacor.cat).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad