Remodelació d’un milió per a la zona del port públic de Porto Cristo

Les obres, que començaran al novembre i tendran una execució de cinc mesos, reformaran tots els serveis i elminaran desperfectes i filtracions al carrer Verí 

 

El Govern invertirà gairebé un milió d’euros a remodelar la part pública del port de Porto Cristo. El projecte, que té un pressupost de 981.253 euros i que afecta en un 17,75% espai municipal i en un 82,25% el domini portuari, es basarà en la repavimentació de la zona i la reposició dels serveis urbans existents (clavegueram, xarxa daigua potable i enllumenat públic). A més de dotar l’espai amb noves xarxes de gas, telecomunicacions i evacuació d’aigües pluvials, preveient implantar un tractament previ a la desembocadura a la mar.

Està previst que les obres puguin començar aquest mes de novembre, coincidint amb l’inici de la temporada baixa, amb un termini d’execució de cinc mesos. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha acompanyat aquest dijous el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, per presentar la remodelació projectada al carrer Verí i a les terrasses annexes, per tal de millorar l’estat actual de l’àmbit portuari i municipal de Porto Cristo.

En aquests moments, hi ha desperfectes tant a la vorera com a la calçada del carrer, així com crulls, forats i trencaments d’elements constructius. A més, l’amplitud de les voreres també és insuficient per donar compliment a la normativa vigent d’accessibilitat.

Amb la intervenció també s’homogeneïtzarà l’estètica del carrer amb la resta d’actuacions que s’han executat a la primera línia del port. Finalment, també s’impermeabilitzaran i pavimentaran les terrasses dels dos edificis portuaris, reparant els desperfectes ocasionats als magatzems interiors a causa de les filtracions existents. A una de les terrasses s’instal·larà una pèrgola per crear una zona d’ombra. Aquest espai també es dotarà de mobiliari urbà.

Prèviament a l’acte ha tingut lloc una reunió amb els comerços i veïns afectats per les obres, a la qual també hi han assistit la gerent de PortsIB, Cristina Barahona; la delegada d’Urbanisme de l’ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa; el president del Club Nàutic, Bernat Bou; el president de la Federació d’Associació d’Usuaris d’Instal·lacions Portuàries, Bernadí Alba; el president d’AENIB, Jaume Vaquer; i el delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal. Des de la legislatura passada, Ports IB ha invertit un total d’1,8 milions d’euros en la millora del port.

Problemes de rates i brutor

Precisament el responsable municipal de la zona costanera, Sebastià Nadal, ha reconegut que les obres de millora de la façana marítima de Porto Cristo (carrer Bordils, carrer Colom i el passeig de la Sirena) tenen problemes i que el nou sistema d’aigües fecals i pluvials no funciona com es pretén i estava previst, de manera que s’auguren noves intervencions per corregir-ho.

Aquests problemes amb la recepció de les pluvials i les fecals va provocar que les pluges caigudes aquest dimarts (uns 70 litres per metre quadrat) deixessin dimecres al matí una estampa preocupant de brutícia, rates mortes i aigües amb residus que van arribar formant rierols fins a la platja urbana.

La portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), Antònia Llodrà, per la seva banda, lamenta que ja sigui “molt complicat afegir res de nou al que sabem. Les tres pluges caigudes aquestes darreres setmanes han provocat inundacions que en cap cas són normals. Per això seguim demanant una solució immediata. No es tracta de cercar culpables, sinó d’arreglar el que no funciona sense haver de passar-nos mesos igual”. “És ​​clar que allò barat surt car i que si això estés passant a Manacor i no a Porto Cristo, les coses anirien més ràpides” , critica.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad