Oliver demana que el tren sigui compatible amb la via verda

El primer municipi en tocar la realitat de la tornada del tren de Llevant, que s’iniciarà amb la construcció del tram urbà pel passei Ferrocarril amb un pressupost anunciat pel Govern de 30 milions, serà Manacor. El seu batle, Miquel Oliver, ha anat fent una serie de valoracions aquests dies sobre què li sembla el retorn i la partida econòmica:  “La primera sensació és de satisfacció, perquè prové de la demanda social i d’un moviment ciutadà que fa anys que reclama la reobertura de l’antic traçat”.

Oliver també exposa que hagués estat preferible que el finançament arribés a través del conveni ferroviari, «encara que de quina manera arribin els diners no és allò ‘important si finalment s’aconsegueix l’objectiu», que començarà pel tram urbà i que farà canviar l’estètica i el funcionament del passeig del Ferrocarril.

«Tot allò que faciliti la mobilitat de Manacor i la seva comarca, benvingut sigui. Per fi tenim coses tangibles i no només promeses sobre el tren de Llevant». «Cal recordar que el Govern del PP de Bauzá va paralitzar l’anterior projecte i el va convertir en una via verda, de manera que ara tenim dos reptes ja plantejats a l’anterior conseller de Mobilitat, Marc Pons en una trobada el 2020: que el traçat urbà reuneixi totes les garanties de seguretat que els tècnics aconsellin, i que el projecte pugui ser compatible amb la Via Verda, si no és possible totalment, almenys una part».

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad