Les conseqüències humanes de la tempesta a Manacor

Nit complicada al Llevant, especialment a Manacor on s’ha desbordat el torrent de Na Borges i els efectius d’emergències han hagut d’evacuar vuit veïns de casa seva. Cinc han passat la nit al poliesportiu municipal Miquel Àngel Nadal mentre que la resta han estat reubicats a cases de familiars.

Tal com va passar la fatídica nit del 9 d’octubre de 2018 a Sant Llorenç, el poliesportiu manacorí ha tornat a acollir els afectats per les fortes precipitacions. En aquesta ocasió, no hi ha hagut desgràcies com en aquella ocasió, però el fang ha tornat a ser protagonista en aquests habitatges ubicats en una travessia del camí de Bandrís conegut com el camí de sa Depuradora. La pluja va començar a caure a les 22.30 hores i no ha donat treva fins les 2,30h de la matinada. En total, la tempesta ha descarregat 254 litres per metre quadrat.

Thomas Fichtenbaum ha estat un dels veïns evacuats. No es va posar nerviós, confessa mentre que la seva dona Gabriela que es troba en cadira de rodes per una intervenció quirúrgica l’interromp i admet que ella sí que va passar moments de nervis. Per la zona on hi ha l’habitatge, amb el torrent com a perillós veí, “toca beure”, admet. “L’aigua no ha romput cap mur però sí que s’ha format un tap i l’aigua ha inundat la terrassa i la planta baixa. Hi havia un metre d’aigua. Cap a les 3,30h ha acudit la Policia Local i Protecció Civil, a més dels bombers que han ajudat a baixar la seva dona que era al primer pis.

Al Miquel Àngel Nadal els han proporcionat begudes calentes i mantes. “Han estat molt amables”, confessa encara que critica que la neteja del torrent deixa molt a desitjar. Aquest matí ha tocat fer balanç del desastre, a més del fang que ha deixat el pas de la pluja per casa seva, el sistema solar de plaques també s’ha vist malmès i s’han quedat sense llum.

A la casa de na Laura, s’hi han acumulat més d’un metre i mig d’aigua. De fet, els bombers han treballat traient l’aigua amb bombes des de les 8 i quart del matí fins a les 11,45 hores.

El caporal dels Bombers de Mallorca a Manacor, Maties Binimelis, ha resumit que també han hagut d’actuar en un habitatge inundat a prop del poliesportiu Miquel Àngel Nadal. A més també s’ha inundat la part baixa de l’auditori municipal. Per la seva banda, el batle Miquel Oliver que ha visitat els afectats amb el regidor Joan Gaià, ha celebrat que les infraestructures de l’interior de Manacor han suportat l’aigua. A més, ha confessat que la d’avui ha estat “una nit complicada” ja que s’han anat succeint petits incidents a diferents establiments però que a les 6.30 del matí ja estaven resolts.

Atrapat a l’autocaravana

El desbordament del Torrent de na Borges ha causat la majoria d’incidents relacionat amb les pluges. A Manacor, on l’aigua també arribava del torrent de sa Moladora, els serveis d’Emergències del 112 han registrat durant la matinada 54 cridades per incidències, 28 d’elles comptabilitzades a Manacor, de les quals en 14 han hagut d’intervenir els Bombers de Mallorca.

Així mateix, cap a les 8 del matí d’aquest divendres, els bombers també han hagut de rescatar un home atrapat a la seva autocaravana a Manacor. Les inundacions havien deixat aquesta persona sense escapatòria i sense capacitat per desplaçar-se amb el vehicle. Els serveis de rescat han anat al lloc per posar-lo fora de perill.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad