El tren tornarà a passar pel ‘colesterol’

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts que durant l’any que ve s’iniciaran les obres del tren de Llevant, entre Manacor i Artà. També ha dit que dins el 2023 ja hi ha habilitada una partida de 30 milions per iniciar la construcció del tram urbà de Manacor, el que ha de passar pel ‘colesterol’ (passeig Ferrocarril).

També està prevista que durant els exercicis del 2024 i 2025 hi haurà més finançament fins arribar als 120 milions que costarà que el ferrocarril arribi fins a Artà. Això serà possible, segons Armengol, gràcies als fons europeus i el finançament que garanteix el REB anunciat dilluns pel president Pedro Sánchez. La línia seguirà les aturades Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera i Artà.

Ara fa 14 anys el Govern de les Illes Balears estava decidit, no tan sols a tirar endavant la tornada del tren de Llevant fins Artà, sino a fer passar les màquines per on ho feien l’any 1977 quan va deixar de funcionar. Això vol dir pel mig del que avui són les palmeres del Passeig del Ferrocarril’. Ara, amb la reactivació del projecte, la cosa no variaria en excés i també passaria pel mig del poble.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad