La nova xarxa d’aigua detectarà ruptures i fuites en temps real

Les obres de sectorització de la xarxa de subministrament d’aigua dels sectors del Llevant de la ciutat de Manacor avancen a bon ritme. Les obres començaren el mes de juny i es preveu que durin fins a principis de 2023. «Les obres de millora de la xarxa de subministrament s’estan executant segons les previsions», assegura la presidenta de la SAM, Cristina Capó. Des de l’empresa pública municipal s’està fent feina en coordinació amb l’empresa encarregada d’executar les obres «a fi de facilitar i ajudar amb els treballs que s’han de realitzar».

Aquestes obres de sectorització estan previstes al Pla de Gestió de la Demanda i permetran una millora de l’eficiència de la xarxa de subministrament d’aquests sectors de la ciutat. Mitjançant la instal·lació de dispositius tecnològics es permetrà una gestió sostenible del subministrament de l’aigua ja que es tendrà un major control dels consums d’aigua i es podran detectar ruptures i fuites a temps real.

Per tal de poder realitzar les noves connexions es necessari tallar l’aigua del sector o subsector afectat. És per aquest motiu que durant aquest temps hi haurà talls d’aigua programats per barriades o sectors. Els talls d’aigua programats s’avisen mitjançant una nota informativa que es deixa als domicilis afectats, i també es publiquen als perfils oficials de la SAM a les xarxes socials.

“En cas de que es produeixi una avaria imprevista a causa de les obres, la SAM ha de procedir a realitzar el tall d’aigua a la barriada pertinent per tal de reparar l’avaria produïda el més aviat possible. Per això, sempre hi ha algú pendent de l’evolució de les obres” afegeix la presidenta de la SAM.

Així com es van realitzant les obres també es van canviant les tapes de clavegueram dels carrers afectats. Les tapes noves permetran un tancament hermètic i segur; a més d’evitar renous quan s’hi passi per damunt, el que suposarà una millora de la qualitat de vida dels veïnats.

Aquestes actuacions estan recollides dins el Pla General ja aprovat i són una millora que Manacor necessita de manera urgent. “Tants anys sense una planificació i previsió de les millores necessàries en termes hídrics han passat factura a la població”, assegura la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

“La gestió hídrica és un pilar important de la planificació urbanística. Quan es realitza una obra de millora a un carrer o una plaça s’ha d’aprofitar també per renovar les infraestructures hídriques afectades. Aquestes millores ajuden a reduir les fuites i a millorar l’eficiència de la xarxa”, afegeix. És el cas dels projectes que s’estan executant a plaça de Santa Catalina i al carrer d’en Venturós.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad