Descobreixen quatre corrals prehistòrics per animals a Porto Cristo

L’onzena campanya d’excavació al jaciment prehistòric de sa Ferradura, a Porto Cristo, ha conclòs després de tres setmanes. Aquesta intervenció s’emmarca dins un projecte més ampli que duen a terme de manera conjunta l’Ajuntament de Manacor, l’Ajuntament de Ciutadella i l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor. El Projecte Entre Illes té uns objectius científics, de difusió i de museïtzació que pretenen revaloritzar dos assentaments costaners de la prehistòria de les Illes Balears: sa Ferradura a Porto Cristo i Cala Morell a Ciutadella.

El jaciment mallorquí de sa Ferradura és un assentament costaner fortificat realitzat amb tècnica ciclòpia. Tota la campanya s’ha centrat a la part de terra ferma del cap costaner per definir clarament quin tipus d’estructures hi ha a l’altra banda del cap. S’han localitzat quatre estructures circulars que per paral·lels amb altres jaciments es creu que poden ser corrals per als animals.

Hores d’ara, l’equip director del projecte, els menorquins Montserrat Anglada, Majo León i Antoni Ferrer i els mallorquins Damià Ramis i Magdalena Salas estan processant tot el material localitzat en els dos jaciments per aprofundir en la investigació de l’Edat del Bronze.

El passat dilluns dia 26 de setembre, es va dur a terme la Jornada de portes obertes al jaciment a la qual varen participar prop de 50 persones. La campanya ha estat possible gràcies al finançament del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad