El consistori obri la porta a una nova concessió de la piscina municipal

El batle Miquel Oliver recondueix la situació i explica que es seguiran criteris polítics i comptant amb tots els grups per poder reobrir el 2023

 

Després de més d’un any recolzant-se en informes tècnics interns que desaconsellaven la reobertura de la piscina pública del parc municipal, ara l’ajuntament de Manacor torna a obrir la possibilitat de la concessió com a via més lògica perquè la ciutat torni a tenir una instal·lació amb uns preus i uns horaris fixats i acordats entre una empresa privada i el consistori.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, va confirmar al darrer ple municipal que els criteris per tornar a obrir la piscina seran polítics i no tècnics. A més d’involucrar tots els partits amb representació a la presa de la decisió final. “De vegades el ple ha aprovat coses amb informes tècnics desfavorables. És cert que internament ens diuen que hi ha coses que requeriran alguna altra justificació”.

Oliver va haver de declarar fa unes setmanes davant de la jutgessa que porta el cas, per explicar què pensava fer la corporació municipal amb la instal·lació. Tot això com a conseqüència, fa un any i mig, del tancament unilateral de la piscina per part de la concessionària Esquitxos de Blavor SL, que va culpar l’Ajuntament de no recolzar econòmicament certes millores o manteniments de la instal·lació, de manera que abans que acabessin els anys establerts es va arribar a un concurs de creditors que encara està per resoldre.

“Tenim també informes presentats pel nostre misser demanant una sèrie de qüestions, que tendran una resposta aquest proper mes doctubre. Depenent del que ens diguin podrem disposar de les claus a principis o a finals de 2023”, explica Oliver. Això significa que en el millor dels casos, l’ajuntament de Manacor decidirà si reobri com a servei municipal en concessió o en alguna altra fórmula de lloguer, “o a principis de l’any que ve, o ja després de les properes eleccions municipals”.

L’oposició municipal, per la seva banda, sempre ha defensat la reobertura del servei amb una implicació municipal explícita: “Celebram que ara els criteris siguin polítics. La piscina municipal és una eina primordial per a escolars, el col·lectiu de la tercera edat o per a persones amb necessitats especials”, concreta Jaume Mut, president de El Pi a Manacor.

Entre les altres opcions que el consistori manacorí ha manejat els darrers mesos hi ha la de llogar la instal·lació per mesos o per anys, la de transformar-la en una piscina “per refrescar-se i perquè els nins juguin passant una estona agradable, encara que sense classes de natació com passa a altres piscines mallorquines”. O la de virar de rumb i que la infraestructura passi a tenir usos més recreatius fora de l’esportiu, cosa que passaria per cobrir la superfície de les dues piscines existents i aprofitar les grades per a actes culturals o musicals.

El Jutjat de lo Mercantil número 3 de Palma va notificar el 30 de març de 2021 a l’ajuntament de Manacor com a propietari, la clausura de les instal·lacions després que l’empresa concessionària, Esquitxos de Blavor S.L., es declarés en concurs de creditors a principis d’aquell mateix mes. El Jutjat també va notificar al consistori el cessament de l’activitat per part de l’empresa, que gestionava la piscina municipal de Manacor des del 1997 i a la qual li quedaven sis anys de concessió per complir.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad