L’Ajuntament es compromet a fer una rotonda de prova a Via Portugal

Una vella reivindicació veïnal i comercial per accedir des de Porto Cristo o poder anar més còmodament a l’hospital, el teatre o l’auditori local

 

Els vehicles que entrin a Manacor des de Porto Cristo i vulguin girar cap a la Via Portugal i d’aquí a la zona centre (o en sentit invers cap al nucli costaner), aviat ho podran fer. L’ajuntament de Manacor ha informat que es posarà en contacte amb el departament de Carreteres del Consell, a qui pertany el manteniment i la gestió de la intersecció amb Ronda des Port, per demanar la construcció d’una rotonda de prova i veure si el trànsit es comporta amb més fluïdesa.

Segons va explicar al darrer ple municipal el responsable polític de la Policia Local i la mobilitat manacorina, Joan Gaià, “és un tema que estava damunt la taula i que més d’una vegada s’ha plantejat. Però primer necessitam fer una prova, per això ara es tracta de trepitjar l’accelerador i fer-ho”.

El consistori explica també que ja hi ha informes policials al respecte que avaluen determinades qüestions com la perillositat del gir, per la qual cosa es començaria per una mini-rotonda provisional, tal com ja s’ha fet al tram d’inici de l’avinguda Baix des Cós, a l’alçada de la plaça del mateix nom, on l’eliminació recent dels semàfors i la limitació del doble sentit de la via a només un, va obligar la col·locació de pilots i senyals de gir per agilitzar el trànsit a prop de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR).

El batle de Manacor, Miquel Oliver, per la seva banda, recorda la petició de veïns i comerços per reobrir el polèmic gir (tancat fa dues dècades) “i així revitalitzar la zona”. “La peculiaritat és que aquest tram pertany a Carreteres i haurem d’iniciar primer els tràmits per demanar la rotonda, per l’interès de totes les parts”.

Més d’un any després

L’agost del 2021, i tal com va informar aquest mitjà, la regidora d’Urbanisme local, Núria Hinojosa (PSOE), ja va anunciar que tots aquells vehicles que volguessin girar cap a l’esquerra, des de Via Portugal cap a l’avinguda del Parc en direcció al teatre o a l’hospital, podrien tornar-ho a fer . Confirmant (malgrat no haver-hi encara cap projecte urbanístic) la col·locació d’una rotonda on ara hi ha balises de plàstic groc, cosa que més d’un any després haurà de fer el departament de Mobilitat (Més-Esquerra).

Aquesta decisió arriba en un moment en què l’Ajuntament i el Consell de Mallorca segueixen en punt mort a l’hora de negociar una sortida per remodelar tota la Via Portugal i traspassar la gestió i el manteniment al consistori, encara que primer s’haurà d’adequar l’avinguda des Torrent, també de gestió insular i les obres acumulen més d’un any de retard.

Aquest canvi obriria la sortida d’una de les artèries més importants de Manacor cap al teatre municipal, la policia local, el nou auditori, l’hospital comarcal o el futur PAC. Ara mateix tots els vehicles que volen girar a l’esquerra han de continuar primer fins a la rotonda del Cilindre per tornar enrere en un recorregut d’uns 600 metres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad