El PP denuncia que només 1 de cada 4 infants manacorins poden anar de franc a l’escoleta

Demana al Govern que cerqui les formules pertinents per no segregar els petits i fer-los de primera o de segona

 

El PP de Manacor es mostra decebut i indignat amb el Govern per les ajudes a l’escolarització en etapa infantil. “En base a la proposta d’escolarització gratuïta a l’etapa 0-3 anys realitzada per la presidenta del Partit Popular de les Illes Balears, Marga Prohens, el Govern s’aventura a anunciar la gratuïtat de a l’etapa 2-3 anys per aquest curs 2022-2023. Després d’analitzar totes les dades relatives a aquest l’anunci i com afecta al nostre municipi, no podem més que expressar la nostra indignació”. 

“A l’actualitat al municipi de Manacor, comptam únicament amb dues escoletes municipals i dues de la xarxa pública. Això significa que tota la resta de guarderies i escoletes queden fora de la proposta del Govern i per tant, només 1 de cada 4 nins i nines de Manacor pot accedir a aquesta gratuïtat”, diu el grup popular. 

“Aquest fet, a més de fer infants de primera i infants de segona, en realitat no facilita la conciliació familiar, ja que no tots els fills de pares que treballen poden accedir a les escoletes i guarderies que esdevinguin gratuïtes. A més a més, en base a la baremació publicada al BOIB, el fet de què el pare i la mare d’aquests infants treballi no és un mèrit computable per poder accedir a aquestes escoletes i, per tant, aquesta mesura no prima la conciliació real de les famílies, més bé, tot el contrari, ja que no tenen cap facilitat per accedir-hi quan, aquelles famílies treballadores, són precisament les que es veuen en la obligació real de dependre d’escoletes i guarderies per tal de poder anar a treballar”. 

“Creim que ens veim davant un escenari de futures llistes d’espera a les escoletes municipals i d’elevades dosis d’indignació per part de totes les famílies que no puguin accedir a la esmentada mesura. I és que les escoletes públiques tenen la capacitat que tenen, i és evidentment insuficient per atendre tota la demanda. De fet, Manacor és un dels indrets de l’illa on major nombre d’escoletes i guarderies privades hi ha, senyal de que la demanda hi és”. 

“Per aquestes qüestions, consideram un atreviment per part del Govern de les Illes Balears, i de la presidenta Francina Armengol, fer anuncis que no pot complir. Al manco al nostre municipi. La promesa del Govern, si no varia, no pot oferir la gratuïtat a totes les famílies amb infants de 2 a 3 anys de Manacor. Demanam, per tant, que des del Govern es deixi de mentir de manera descarada i se cerquin les formules pertinents per no segregar els petits i fer-los de primera o de segona depenent de si poden accedir a una escoleta gratuïta o no”. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad