El PP denuncia que només 1 de cada 4 infants manacorins poden anar de franc a l’escoleta

Demana al Govern que cerqui les formules pertinents per no segregar els petits i fer-los de primera o de segona

 

El PP de Manacor es mostra decebut i indignat amb el Govern per les ajudes a l’escolarització en etapa infantil. “En base a la proposta d’escolarització gratuïta a l’etapa 0-3 anys realitzada per la presidenta del Partit Popular de les Illes Balears, Marga Prohens, el Govern s’aventura a anunciar la gratuïtat de a l’etapa 2-3 anys per aquest curs 2022-2023. Després d’analitzar totes les dades relatives a aquest l’anunci i com afecta al nostre municipi, no podem més que expressar la nostra indignació”. 

“A l’actualitat al municipi de Manacor, comptam únicament amb dues escoletes municipals i dues de la xarxa pública. Això significa que tota la resta de guarderies i escoletes queden fora de la proposta del Govern i per tant, només 1 de cada 4 nins i nines de Manacor pot accedir a aquesta gratuïtat”, diu el grup popular. 

“Aquest fet, a més de fer infants de primera i infants de segona, en realitat no facilita la conciliació familiar, ja que no tots els fills de pares que treballen poden accedir a les escoletes i guarderies que esdevinguin gratuïtes. A més a més, en base a la baremació publicada al BOIB, el fet de què el pare i la mare d’aquests infants treballi no és un mèrit computable per poder accedir a aquestes escoletes i, per tant, aquesta mesura no prima la conciliació real de les famílies, més bé, tot el contrari, ja que no tenen cap facilitat per accedir-hi quan, aquelles famílies treballadores, són precisament les que es veuen en la obligació real de dependre d’escoletes i guarderies per tal de poder anar a treballar”. 

“Creim que ens veim davant un escenari de futures llistes d’espera a les escoletes municipals i d’elevades dosis d’indignació per part de totes les famílies que no puguin accedir a la esmentada mesura. I és que les escoletes públiques tenen la capacitat que tenen, i és evidentment insuficient per atendre tota la demanda. De fet, Manacor és un dels indrets de l’illa on major nombre d’escoletes i guarderies privades hi ha, senyal de que la demanda hi és”. 

“Per aquestes qüestions, consideram un atreviment per part del Govern de les Illes Balears, i de la presidenta Francina Armengol, fer anuncis que no pot complir. Al manco al nostre municipi. La promesa del Govern, si no varia, no pot oferir la gratuïtat a totes les famílies amb infants de 2 a 3 anys de Manacor. Demanam, per tant, que des del Govern es deixi de mentir de manera descarada i se cerquin les formules pertinents per no segregar els petits i fer-los de primera o de segona depenent de si poden accedir a una escoleta gratuïta o no”. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad