Drons de la Guàrdia Civil vigilen la carretera Manacor-Porto Cristo

Les infraccions són filmades i les multes oscil·len entre els 500 i els 200 euros

 

La Guàrdia Civil de Trànsit ha incorporat dos drons Thyra V109 amb l’objectiu de caçar accions temeràries dels conductors. Pesen nou quilos i fan 71 centímetres. Són de darrera generació i poden elevar-se a 120 metres d’alçada i amb les seves càmeres d’alta definició detectar sense problemes les infraccions greus de circulació.

Un dels sis punts escollits a tota Mallorca per la seva perillositat i l’augment d’accidents detectat aquest estiu, és la MA-4023, via que uneix Manacor i Porto Cristo, amb l’objectiu de sanciona sobretot la utilització inadequada dels vorals i els canvis de sentits, l’ús del telèfon mòbil al volant o si els conductors no duen el cinturó de seguretat posat.

Altres punts de vol d’aquestes aeronaus són la MA-11, la carretera de Sóller. Els motoristes temeraris que realitzen carreres il·legals per la MA-10. La MA-1110, carretera de Valldemossa o la MA-5020, de Llucmajor a Porreres. Finalment, a la MA-13, autopista d’Inca, just al seu pas a l’accés del polígon de Son Castelló de Palma.

Sancions

Les multes oscil·len entre els 200 i els 500 euros. Unes sancions que van acompanyades d’una seqüència de vídeo, perquè no hi hagi el més mínim dubte. Els Thyra V109 estan dotats d’una càmera Sony amb un zoom òptic de 30 augments i un zoom digital de 12. Les lents poden captar imatges de vehicles que són a 5 quilòmetres de distància i fotografia els interiors dels cotxes en alta definició a mil metres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad