‘Margalida’ es projecta avui al Teatre de Manacor

La productora Novembre Films presenta aquest dissabte dia 17 a les 19 h al Teatre de Manacor el seu primer llargmetratge documental “Margalida”. La projecció anirà seguida d’un col·loqui amb les directores Constança Amengual i Francesca Mas i la protagonista del film, Margalida Bover.

Es tracta d’un documental que recupera una història del seu passat, d’ara fa més de quaranta anys. Per entendre l’origen, cal situar-nos a Barcelona l’any 1975, quan el cantautor Joan Isaac compon la seva cançó més coneguda “A Margalida”. És una cançó que parla d’una dona que va desaparèixer perquè quan tenia vint-i-un anys va perdre el seu amant. Era el jove anarquista Salvador Puig Antich, l’últim condemnat a mort per garrot a l’Espanya de Franco.

El documental “Margalida” retrata la història d’aquesta dona, Margalida Bover, que ara viu a Capdepera. Està jubilada i viu sola a un pis vora la mar. Coneixem el seu dia a dia, bastant tranquil fins que un dia rep una cridada d’un escriptor de Barcelona que la convida a anar a un homenatge a Salvador Puig Antich. Quaranta-cinc anys més tard, Margalida decideix reviure aquesta història i fer front als fantasmes del passat. La pel·lícula, doncs, ens mostra aquest intens viatge físic i emocional de la protagonista a una època que ja no li pertany.

“Margalida” es va estrenar el passat juliol a l’Atlàntida Mallorca Film Festival, festival impulsat per la plataforma Filmin. Ara arriba a Manacor en una projecció que compta amb el suport de l’Ajuntament de Manacor i el Cinemaclub 39 escalons i després continuarà el recorregut per festivals.

Les directores consideren que la de dissabte serà una projecció “molt especial” perquè hi assistiran moltes persones que fa dos anys varen fer una aportació econòmica al crowdfunding i les varen ajudar a poder acabar el projecte. A més, estaran “en família”, ja que tant la directora Constança Amengual, com el director de fotografia Joan Lluís Oliver són de Manacor.

Les entrades es poden obtenir a través de la web www.teatredemanacor.cat o presencialment al Teatre de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad