Yllanes anuncia a Manacor 5,8 milions en ajudes pel petit comerç

La Vicepresidència del Govern, a través de la Direcció General de Comerç, destinarà 5,8 milions d’euros a subvencions per al petit comerç, que s’executaran l’any 2023. La xifra suposa un augment de més del 150 % respecte a les ajudes convocades l’any 2022 i duplica el pressupost dirigit al sector a l’inici de la legislatura.

Així ho ha anunciat el vicepresident Yllanes en una visita a Manacor a dos dels establiments que major puntuació van rebre en l’actual convocatòria d’ajudes per a la modernització del comerç de totes les Illes Balears: Can Garanya, botiga especialitzada en productes d’espart, calçat i articles artesanals de decoració, i la pastisseria Can Roca; tots dos establiments emblemàtics.

En concret, s’ha augmentat fins als 3 milions d’euros la partida de la convocatòria anual amb càrrec als pressupostos generals d’ajudes destinades a fomentar la modernització i la continuïtat del comerç minorista i determinades empreses de serveis. Suposa un 80 % més respecte a la convocatòria de 2022 que, amb una partida de 2,2 milions d’euros, ha beneficiat 329 comerços.

A aquesta caldrà afegir les ajudes a la modernització derivades dels fons de Next Generation-EU de la Unió Europea, que ascendeixen a 2,8 milions d’euros per al període 2022-2023.

En total, són gairebé 6 milions d’euros en subvencions amb els quals la Vicepresidència del Govern pretén, no només impulsar el comerç local i de proximitat, sinó també facilitar que aquests establiments incorporin a poc a poc totes les innovacions, les modernitzacions i els darrers avenços que els facin competitius, a fi d’assegurar-ne la continuïtat.

«L’aposta pel comerç de proximitat, de barri i de poble forma part dels pilars de diversificació econòmica, i el dota dels recursos necessaris perquè sigui competitiu. Un sector que, a més de crear teixit social i riquesa local, de donar vida als nostres barris i pobles, suposa un repartiment més equitatiu de la riquesa que es queda a les illes», ha afegit el vicepresident Yllanes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad