Yllanes anuncia a Manacor 5,8 milions en ajudes pel petit comerç

La Vicepresidència del Govern, a través de la Direcció General de Comerç, destinarà 5,8 milions d’euros a subvencions per al petit comerç, que s’executaran l’any 2023. La xifra suposa un augment de més del 150 % respecte a les ajudes convocades l’any 2022 i duplica el pressupost dirigit al sector a l’inici de la legislatura.

Així ho ha anunciat el vicepresident Yllanes en una visita a Manacor a dos dels establiments que major puntuació van rebre en l’actual convocatòria d’ajudes per a la modernització del comerç de totes les Illes Balears: Can Garanya, botiga especialitzada en productes d’espart, calçat i articles artesanals de decoració, i la pastisseria Can Roca; tots dos establiments emblemàtics.

En concret, s’ha augmentat fins als 3 milions d’euros la partida de la convocatòria anual amb càrrec als pressupostos generals d’ajudes destinades a fomentar la modernització i la continuïtat del comerç minorista i determinades empreses de serveis. Suposa un 80 % més respecte a la convocatòria de 2022 que, amb una partida de 2,2 milions d’euros, ha beneficiat 329 comerços.

A aquesta caldrà afegir les ajudes a la modernització derivades dels fons de Next Generation-EU de la Unió Europea, que ascendeixen a 2,8 milions d’euros per al període 2022-2023.

En total, són gairebé 6 milions d’euros en subvencions amb els quals la Vicepresidència del Govern pretén, no només impulsar el comerç local i de proximitat, sinó també facilitar que aquests establiments incorporin a poc a poc totes les innovacions, les modernitzacions i els darrers avenços que els facin competitius, a fi d’assegurar-ne la continuïtat.

«L’aposta pel comerç de proximitat, de barri i de poble forma part dels pilars de diversificació econòmica, i el dota dels recursos necessaris perquè sigui competitiu. Un sector que, a més de crear teixit social i riquesa local, de donar vida als nostres barris i pobles, suposa un repartiment més equitatiu de la riquesa que es queda a les illes», ha afegit el vicepresident Yllanes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad