El lloguer de la peixateria torna a baixar de preu esperant obrir per Nadal

La peixateria municipal de Manacor, situada a la plaça de ses Verdures, estarà oberta per Nadal. Així ho preveu l’ajuntament manacorí, que torna a cercar fórmules perquè el local, tancat desde gener d’enguany, pugui tornar a obrir amb normalitat i amb la tranquil·litat que romandrà obert per un periode llarg de temps. Per això, i després que la licitació hagi tornat a quedar deserta,  ha baixat novament el preu inicial del lloguer de 388,25 a 250 euros.

“De moment ja hi ha tres persones que s’han interessat en reobrir l’espai”, explica la responsable política de la plaça, Cristina Capó, que afegeix però “que estan indecises perquè pensen que el preu mensual és un poc car, quan en realitat està per davall de la mitjana que es paga a la zona. Per això hem decidit que la licitarem a un preu encara més baix, perquè volem assegurar la reobertura el més ràpid possible”.

Per la seva banda la regidora de l’oposició, Bel Febrer (El Pi), es demana si la peixateria ha tengut la promoció adequada o si ja no té atractiu: “S’ha d’intentar trobar l’empenta necessària per reactivar aquesta plaça o la peixateria tornarà a estar tancada molt de temps”. Una crítica que no comparteix el batle de Manacor, Miquel Oliver, que considera que “mai s’havien fet tants d’esforços com ara per reactivar la plaça de ses Verdures”, i assegura que per Nadal ja estarà operativa.

“De vegades els canvis no són raonats, sino que una petita cosa fa que canvii tota la dinàmica. Però el que és segur és que continuarem picant pedra i destinant esforços”, diu Oliver, que recorda que l’anterior empresa concessionària va haver de fer front a la pandèmia i als problemes econòmics derivats. “Aquest és un punt comercial molt important del centre de Manacor i s’ha de recuperar”.

Concessió maleïda

‘Sa botiga des peix’, la peixateria de la plaça de ses Verdures de Manacor, com dèiem va tancar només un any i mig després d’obrir. L’empresa Pescados David Castel SL, que en tenia la concessió per un periode de cinc anys prorrogables a cinc més, no va poder fer front al preu del lloguer de 700 euros mensuals i va decidir rodar clau.

Poc abans d’acabar l’any l’Ajuntament ja sabia aquesta decisió i va intentar trobar fórmules perquè el local no tanqués. Curiosament Pescados David Castel SL va pujar l’oferta inicial de licitació consistorial, que no arribava als 400 euros mensuals, fins a 700 a fi de poder obtenir el servei com a millor oferta. És a dir 8.400 euros anuals quan el preu de sortida era de 4.500 euros.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad