L’Ajuntament compra més de 8.000 m2 de terrenys pel nou pàrquing de l’hospital

Que seran cedits a Salut per compensar les 300 places que es perdran amb les obres d’ampliació

L’ajuntament de Manacor ha aconseguit finalment tirar endavant tres dels cinc lots de terrenys previstos per a l’ampliació de l’aparcament del que serà el nou hospital comarcal. Una compra imprescindible de cara a esbandir la pèrdua prevista d’entre 200 i 300 places de l’actual pàrquing com a conseqüència de la construcció del nou edifici de consultes que es començarà a edificar en només uns mesos.

Segons ha explicat la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, durant el ple municipal d’aquest dilluns, “dos lots han quedat deserts perquè els seus propietaris no s’han presentat de forma voluntària, com a conseqüència que el preu no els deu haver interessat . En qualsevol cas, amb les tres parcel·les adjudicades ja disposam de la superfície suficient per poder ampliar l’aparcament”.

Es tracta d’uns terrenys situats a la part més propera a l’estació de servei de la carretera que va a Sant Llorenç, però seguint la disposició de l’aparcament actual, “per això no estaran separats i l’ampliació tendrà una forma lògica”, ha afegit el batle Miquel Oliver, ja que les tres parcel·les estan annexes les unes a les altres i conformen una superfície que supera els 8.000 metres quadrats, cosa que entra dins dels paràmetres mínims que exigia la conselleria de Salut. Ara la següent passa serà que el Govern estudiï la possibilitat de transformar aquests terrenys rústics com a equipament públic. Un tràmit pel qual no es preveuen problemes.

Expropiació

Per la seva banda la regidora del Pi, Bel Febrer, va demanar què passarà amb els dos lots ‘rebels’ i si és possible, en ser rústics, procedir a la seva expropiació forçosa. Cosa que de moment el departament d’Urbanisme manacorí no contempla. “Preferíem anar per planejament primer i veure com funcionava”, va respondre Hinojosa.

La urgència per l’inici de la segona fase de les obres d’ampliació de l’hospital de Manacor va fer que el maig de l’any passat l’Ajuntament hagués d’aprovar al ple la reserva de 320.000 euros per comprar diversos terrenys de la part del darrere de l’actual aparcament amb la intenció d’ampliar-lo. Una decisió polèmica per a l’oposició, que no va entendre perquè els manacorins havien d’assumir l’adquisició d’uns solars que després seran lliurats a Salut per donar un servei supramunicipal.

I és que al col·lapse que actualment pateix la zona d’aparcament se li afegirà a l’octubre (quan comencin els treballs per modernitzar el centre hospitalari) la inhabilitació, durant almenys dos anys, de fins a 300 places que seran utilitzades per la constructora per fer-hi acumul·lació del material.

La partida està emmarcada dins de la incorporació, aprovada en ple, una mica més de 6,9 ​​milions d’euros procedents del romanent municipal. L’equip de govern es basa en un informe de gerència realitzat per un pèrit agrònom del Govern en què s’assenyalen una sèrie de terrenys rústics adjacents, i situats a la part posterior, que en total sumaven 13.500 metres quadrats.

Des del 1997, quan l’hospital va ser inaugurat, la xifra d’usuaris de l’àrea d’influència del centre ha augmentat 44.000 persones. Segons el consistori aquesta és una col·laboració que fa el municipi, com ja va passar al principi quan va comprar els terrenys per cedir-los per tal que el Govern pogués construir. “Sincerament no crec que a la ciutadania li importi d’on surt la partida, perquè són diners públics i perquè després és el Govern qui ho habilitarà”, va defensar el maig de 2021 Hinojosa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad