Demanen que tots els univesitaris manacorins puguin arribar en transport públic

L’ajuntament de Manacor exigirà al Govern l’adopció de les mesures correctores necessàries per poder donar servei amb transport públic als estudiants universitaris de tots els nuclis de població del municipi de Manacor, sigui quin sigui el seu horari de classes i el nucli on resideixin. A més, el consistori demanarà que les bonificacions i gratuïtats pels estudiants s’estenguin més enllà del 31 de desembre en que expira la subvenció estatal. Així ho va proposar el Partit Popular local aquest dilluns al ple i aprovat per tots els grups municipals per unanimitat.

“Aquests passats mesos s’han anat anunciant successivament bonificacions i gratuïtat del transport públic entre l’1 de setembre i el 31 de desembre, per tal de desplegar una campanya mediàtica permanent. Per desgràcia, els estudiants universitaris del nostre municipi tenen notables dificultats per fer-ne ús per acudir al Campus Universitari de la UIB, i això és molt fàcil de comprovar si s’analitzen mínimament els horaris de les línies d’autobús que donen servei als diferents nuclis urbans de Manacor, i es combinen amb els horaris del servei de tren i metro”, explica la portaveu del PP Maria Antònia Sansó. 

“Per posar alguns exemples, l’alumnat resident a s’Illot i Porto Cristo que comença les classes a les 8 del matí al Campus ha de fer servir la primera freqüència del matí de la línia de bus 401, que surt a les 4.55 de s’Illot i passa a les 5.00 per Porto Cristo, per poder arribar a l’estació del tren a les 5.25 i esperar fins les 6.17 que surti aquest cap a Palma, on arribara a les 7.22. Just be per agafar el metro de les 7.35 i arribar al Campus a les 7.50, deu minuts abans de l’inici de les classes. El trajecte haurà durat per ells aproximadament 3 hores”. 

“Més greu és el cas de l’alumnat resident a Son Macià, Cales de Mallorca o Cala Murada, que amb la línia de bus 416 i agafant la primera freqüència del matí no poden arribar al Campus fins les 9.10, fet que els impossibilita en molts de casos assistir a les primeres classes. Però si el seu horari lectiu és de capvespres, el darrer metro que poden agafar per aconseguir tornar al seu domicili surt a les 17.52, arribant a Son Macià a les 20.25, a Cales a les 20.35 i a Cala Murada a les 20.45, aproximadament tres hores després de la sortida. I quin estudiant que va a classes els capvespres pot agafar el metro a les 17.52?” 

“Ens hem de plantejar de què serveixen les gratuïtats i bonificacions del transport públic si aquest transport públic no resulta útil per a la ciutadania, si la ciutadania no pot utilitzar-ho perquè no s’han establert les freqüències i línies adequades”. 

“S’ha de tenir en compte que, amb l’arribada del ‘Pla Bolonya’, l’assistència a les classes i, sobretot als seminaris, té un caràcter obligatori que compta per a l’avaluació de les diferents assignatures, la qual cosa obliga els estudiants a assistir-hi”. 

“Aquesta situació provoca que l’alumnat de Porto Cristo, s’Illot, Son Macià, Cales de Mallorca i Cala Murada hagi de recórrer al transport privat per a poder arribar al Campus de la UIB, tenint en compte que molts d’estudiants obtenen el permís de conduir posteriorment al començament dels seus estudis universitaris”. 

“L’ús del transport privat implica haver de suportar els elevats preus del combustible, que pot provocar un important perjudici econòmic a les famílies, però a més s’ha de considerar un major risc d’accidentalitat. D’altra banda, molts estudiants decideixen optar per l’opció del lloguer de pisos a Palma, a causa de la impossibilitat de fer aquests viatges diaris, amb l’elevat cost que això suposa també”. 

“És evident que els desplaçaments en transport públic contribueixen a la reducció de vehicles privats a les carreteres de Mallorca, redueixen la contaminació atmosfèrica i augmenten la seguretat viària. Per tant s’han d’aplicar les mesures que permetin a la ciutadania fer-ne ús d’una manera eficient”, diu el Partit Popular manacorí. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad