Porto Cristo tornarà a tenir villancets després de 20 anys

Els mesos de novembre i desembre acolliran una nova edició del tradicional Concurs de Villancets de Porto Cristo, després de vint anys. Aquest esdeveniment va estar en actiu prop de trenta anys des dels inicis de la dècada dels anys setanta, impulsat pel compositor Francesc Ramis. El Concurs fomentava la música vocal i hi participaven grups i solistes aficionats d’arreu de Mallorca.

Aquesta nova edició continuarà amb l’essència dels anys més àlgids d’aquest esdeveniment, mantenint tots els elements d’aquest com el tradicional concurs de banderins i la bosseta de sospiros del Forn de Can Munar que s’obsequiava cada un dels participants. Així mateix, es continuarà amb els premis especials com, per exemple, el de millor composició original, la medalla d’or i, com a novetat més rellevant, la incorporació del Premi Francesc Ramis al millor arranjament d’una nadala del compositor, fomentant així la recuperació de la seva obra. Tant els premis especials com els de millor actuació grupal i solista estaran recompensats amb una gratificació econòmica gràcies a la col·laboració de diferents entitats i comerços de la comarca.

L’organització va a càrrec de Carme Sánchez i Ferran Montero que han constituït el jurat d’aquesta nova edició conformat per Júlia Acosta com a presidenta; Bàrbara Duran, Petra Riera, Josep Ros i Joan Tur conformen la resta dels integrants. Aquesta edició compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, la Parròquia Verge del Carme i l’IES Porto Cristo qui, amb la participació dels seus alumnes i equip docent, configuraran el concurs del disseny de banderí que serà elegit posteriorment per votació popular a través de les seves xarxes socials.

El concurs es tornarà a fer al que va ser el seu escenari original: l’Església de Porto Cristo. Tendrà lloc els dissabtes 26 de novembre, 3, 10 i 17 de desembre i conclourà amb un acte d’entrega de premis. Cada un d’aquests dies el certamen s’iniciarà amb la Sintonia del concurs de Mestre Ramis, himne amb el qual s’encetava cada edició. Per aquest motiu, es farà un assaig popular a Porto Cristo durant el mes de novembre per tal que participants i públic puguin participar d’aquest cant.

Les bases del concurs es faran públiques durant el mes de setembre i s’obrirà el termini d’inscripcions a l’octubre. Des de l’organització es fa extensiva la convidada a totes les entitats i comerços que vulguin col·laborar amb un donatiu. Es pot contactar amb l’organització mitjançant la següent adreça: concursvillancets@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad