La polèmica de les bosses amb ossos del cementiri

El cementiri municipal de Son Coletes dóna per molt, ja sigui per les males praxis que durant molts d’anys van anar deixant episodis tètrics i mals d’entendre o ja sigui per les tasques d’exhumació de la fossa comú amb la determinació de trobar els restes dels represaliats republicans assassinats a Manacor l’any 1936. Ara la revista Manacor Comarcal ha destapat, i mai millor dit, una nova notícia relacionada amb Son Coletes: ’14 bosses amb ossos humans, entre d’altres restes, a la vista de tots’.

Vàries de les bosses amb ossos, a l’aire lliure i sense classificar. Foto: Manacor Comarcal

 

Això ha provocat reaccions polítiques. El Partit Popular ha emès un comunicat dien que “després de les escandaloses informacions publicades per la revista Manacor Comarcal sobre les restes humanes dins bosses i acaramullades de qualsevol manera al cementiri de Son Coletes, ens veiem en l’obligació de demanar a l’equip de govern manacorí que deixi de fer política amb els morts i els tracti a tots amb la mateixa dignitat”. 

El grup liderat per Maria Antònia Sansó diu que contemplen “perplexos com, amb la connivència de l’equip de govern, s’han deixat de banda uns ossos humans que s’han localitat a Son Coletes en el decurs de les excavacions dels represaliats per la Guerra Civil. En no correspondre a cap cos dels que cercaven, s’ha optat per descartar-los i s’han deixat en bosses de plàstic de qualsevol manera i a la vista de tothom. Ens demanem per quin motiu l’equip de govern tracta uns cossos amb dignitat i altres no”. 

Per la seva banda el batle de Manacor, Miquel Oliver, explica que es tracten de “restes ordinàries desarticulades” pertanyents a la pandèmia de grip del segle XIX, i que “com que no tornaran a la fossa comú, es van posar per separat per tornar-los a tapar”. Segons Oliver, el vent d’aquests dies ha fet que quedin visibles, “però demà [per avui] mateix tornaran a ser col·locats de manera correcta”.

El Partit Popular, en una nota de premsa insisteix en que “l’equip de govern deixi la hipocresia de banda i també s’estalviï de fer política amb els finats. Cal recordar que a principi de legislatura ja van fer esclatar un escàndol per suposades negligències al cementiri municipal. Un tema que la justícia tancà aviat i que obligà a l’Ajuntament ha dipositar les restes a l’ossera municipal, tal i com correspon”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad