Demanen que el nou institut de Manacor s’anomeni Gabriel Galmés

La futura separació de l’IES Manacor en dues parts, una dedicada a la Formació Professional i l’altra a l’ESO i Batxiller, farà que el centre hagi de dividir també directives i noms, per la qual cosa i des de fa uns mesos es van sondejant diferents nomenclatures. Des de l’Ajuntament es planteja que passi a dir-se Maria Antònia Oliver, nom de l’escriptora i primera filla il·lustre del municipi; mentre que unes altres veus defensen ara la figura d’un altre escriptor local, exprofessor de l’institut de Na Camel·la i home de fina ironia: Gabriel Galmés.

Josep Barrull, precisament exprofessor de l’IES Manacor, assabentat que la FP i la secundària es bifurquen i que a la llarga s’haurà de construir un nou IES a una altra banda separada de l’edifici actual (així ho contempla la conselleria d’Educació), ha presentat una instància a la direcció de l’actual IES Manacor, demanant que Gabriel Galmés posi nom al nou institut, com a referent de la novel·lística en llengua catalana, i pels mèrits i qualitat de la seva obra.

En la instància Barrull també sol·licita que aquesta proposta es dugui per a la seva aprovació tant al claustre de professors com al Consell Escolar “per tal que sigui debatuda i, si escau, aprovada”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad