Demanen que el nou institut de Manacor s’anomeni Gabriel Galmés

La futura separació de l’IES Manacor en dues parts, una dedicada a la Formació Professional i l’altra a l’ESO i Batxiller, farà que el centre hagi de dividir també directives i noms, per la qual cosa i des de fa uns mesos es van sondejant diferents nomenclatures. Des de l’Ajuntament es planteja que passi a dir-se Maria Antònia Oliver, nom de l’escriptora i primera filla il·lustre del municipi; mentre que unes altres veus defensen ara la figura d’un altre escriptor local, exprofessor de l’institut de Na Camel·la i home de fina ironia: Gabriel Galmés.

Josep Barrull, precisament exprofessor de l’IES Manacor, assabentat que la FP i la secundària es bifurquen i que a la llarga s’haurà de construir un nou IES a una altra banda separada de l’edifici actual (així ho contempla la conselleria d’Educació), ha presentat una instància a la direcció de l’actual IES Manacor, demanant que Gabriel Galmés posi nom al nou institut, com a referent de la novel·lística en llengua catalana, i pels mèrits i qualitat de la seva obra.

En la instància Barrull també sol·licita que aquesta proposta es dugui per a la seva aprovació tant al claustre de professors com al Consell Escolar “per tal que sigui debatuda i, si escau, aprovada”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad