Una supercanonada de 24 quilòmetres y 8 milions per dur aigua de qualitat

Els ajuntaments de Manacor i Felanitx, amb la necessària col·laboració d’Abaqua, han presentat al Govern un ambiciós projecte de 8,1 milions d’euros, amb la finalitat de construir una supertuberia de 24 quilòmetres que aporti aigua potable i de qualitat a la línia de costa entre els dos municipis, evitant la sobreexplotació dels aqüífers de la zona i haver de consumir aigua salinitzada com fins ara.

Els batles dels dos municipis, Miquel Oliver i Jaume Montserrat, han presentat avui conjuntament amb els responsables de la SAM (la societat municipal manacorina que gestiona l’aigua local) un projecte que ara haurà de passar el filtre autonòmic perquè pugui ser finançat, íntegrament, a a partir de la recaptació de l’impost de turisme sostenible.

“Sol·licitam construir una artèria estratègica entre els dos municipis, perquè tenim pous en comú i problemes derivats que cal solucionar el més aviat possible”, explica Oliver, que detalla el recorregut que seguiria la gran canonada, des dels dipòsits d’impulsió de la futura potabilitzadora de Manacor (que es començarà a construir els propers mesos) i el conducte que ha de dur fins a la capital del Llevant aigua de qualitat procedent de Sa Costera, a partir del tram final que queda pendent de licitar des de Petra.

Es tracta d’un projecte inclòs dins el pla de gestió de la demanda del Pla General de Manacor per corregir el baix nivell de qualitat de l’aigua manacorina i garantir-ne la millora a curt termini. “Això permetrà alhora que els aqüífers sobreexplotats tenguin temps de descansar i regenerar-se de manera correcta, després d’un estiu tan castigador com el que passam”, recalca el batle manacorí.

Aquesta capil·larització de la xarxa cap al sud de l’illa donarà cobertura a unes 30.000 persones i transitarà fins als nuclis de Son Macià, Cales de Mallorca, Cala Murada, Portocolom i s’Horta, utilitzant els camins públics existents. “Es tracta d´una col·laboració fructífera a la qual de seguida vam dir que sí” apunta el primer edil felanitxer, Jaume Montserrat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad