Dues obres de Llorenç Ginard s’exposen a Brusca

Dues obres de l’artista manacorí Llorenç Ginard ─un home i una aranya─ integren la nova proposta expositiva del Brewpub Brusca a Manacor. L’horari per visitar l’exposició és de dimecres a dissabte a partir de les 18h al carrer ponent 18. La mostra es podrà visitar fins a finals de setembre.

Nascut a Manacor l’any 1935, Ginard es va introduir dins el món de l’art de la mà de Mi­quel Brunet, a qui va estar sempre unit per una sòlida amistat. El 1955 exposa per primera vegada els seus dibuixos. A finals de la dècada dels seixanta va estar vin­culat al Grup Drac i, posteriorment, entre 1975 i 1980 es va convertir en assidu a les reunions del Grup Dime­cres, del que fou un dels principals impulsors, a més d’assistent incondicional. Dins la seva obra destaca com a tema la figura hu­mana, amb referències a importants mestres clàssics ─com Miquel Àngel, Rubens o Ingres─ i contemporanis, com Arp, Giacometti o l’escola basca de Chillida o Oteiza.

La seva trajectòria ha estat  una evolució constant de formes i conceptes. El nu feme­ní ha esdevingut una significativa font d’inspiració, plantejant constantment el contrast entre la concavitat i la convexitat de les corbes femenines i donant lloc a una concepció particular i allunyada de la tradicional bellesa clàssica. Realitzades amb materials heteroge­nis ─com la pedra, el bronze i, sobretot, el formigó─ dels quals n’ha sabut aprofitar les característiques intrínseques, les se­ves escultures es troben a mig camí entre la figuració i l’abstracció.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad