Dues obres de Llorenç Ginard s’exposen a Brusca

Dues obres de l’artista manacorí Llorenç Ginard ─un home i una aranya─ integren la nova proposta expositiva del Brewpub Brusca a Manacor. L’horari per visitar l’exposició és de dimecres a dissabte a partir de les 18h al carrer ponent 18. La mostra es podrà visitar fins a finals de setembre.

Nascut a Manacor l’any 1935, Ginard es va introduir dins el món de l’art de la mà de Mi­quel Brunet, a qui va estar sempre unit per una sòlida amistat. El 1955 exposa per primera vegada els seus dibuixos. A finals de la dècada dels seixanta va estar vin­culat al Grup Drac i, posteriorment, entre 1975 i 1980 es va convertir en assidu a les reunions del Grup Dime­cres, del que fou un dels principals impulsors, a més d’assistent incondicional. Dins la seva obra destaca com a tema la figura hu­mana, amb referències a importants mestres clàssics ─com Miquel Àngel, Rubens o Ingres─ i contemporanis, com Arp, Giacometti o l’escola basca de Chillida o Oteiza.

La seva trajectòria ha estat  una evolució constant de formes i conceptes. El nu feme­ní ha esdevingut una significativa font d’inspiració, plantejant constantment el contrast entre la concavitat i la convexitat de les corbes femenines i donant lloc a una concepció particular i allunyada de la tradicional bellesa clàssica. Realitzades amb materials heteroge­nis ─com la pedra, el bronze i, sobretot, el formigó─ dels quals n’ha sabut aprofitar les característiques intrínseques, les se­ves escultures es troben a mig camí entre la figuració i l’abstracció.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad