L’Ajuntament inicia les obres per sectoritzar la xarxa fins a Via Portugal

L’ajuntament de Manacor ha començat les feines per acometre una nova sectorització de la xarxa d’aigua corrent de la ciutat. Per això des de fa setmanes s’ha muntat tot un punt d’obra i acumul·lació de material a la sortida cap a la carretera vella de Sant Llorenç, a la plaça Madrid. Unes obres que també comporten el canvi de 200 tapadores de clavegueram ja desgastades.

Fa anys, ja des de la passada legislatura, que la SAM (la societat municipal encarregada de la gestió de l’aigua corrent entre d’altres coses) va iniciar la divisió de la xarxa en distints sectors a fi de poder optimitzar la modernització per parts i poder evitar, en cas que hi hagi problemes de suministre o rotures, haver de tallar l’aigua de tota la ciutat i centra-se només en una zona concreta, tallant només determinades claus de pas.

En aquests moments s’està duent a terme la sectorització de la zona que va des de l’avinguda Antoni Maura (Na Camella) fins a la Via Portugal, passant per Baix des Cós, un projecte ambiciós que a més comporta el canvi de les tapadores metàl·liques col·locades a la dècada dels 70 i que a més de ja no tancar de manera hermètica, han quedat obsoletes. En total i segons apunta el gerent de la SAM, Francesc Grimalt, són unes 200: “No podem esperar a reasfaltar un carrer per canviar-les o fer les millores necessàries. Quan es tenen els recursos s’ha d’anar actuant encara que sigui poc a poc i tram a tram”.

Tractar de reduir el percentatge de fugues 

L’ajuntament de Manacor ha aconseguit reduir, en tan sols sis anys, les fuites que tenia la seva xarxa subterrània de distribució d’aigua potable a la meitat. Dit d’una altra manera, si fins fa poc prop del 60% de l’aigua insuflada des dels pous municipals es perdia pel camí abans d’arribar a les vivendes de la ciutat, a hores d’ara la xifra s’ha estabilitzat en el 30%, i amb una tendència d’anar baixant de mica en mica.

A hores d’ara l’eficiència de la xarxa és del 70%. Però encara que perdre gairebé un terç el líquid podria semblar que és una xifra alta (la normativa europea fixa un màxim del 20%), no ho és tant si tenim en compte que està en marxa tota una trama de sectorització que acabarà per solucionar molts dels problemes que tradicionalment ha tingut la ciutat en aquest sentit.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad