Detingut el responsable d’un prostíbul de Manacor

Agents de la Policia Nacional ha detingut un home de 49 anys com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors. L’amo d’un club de contactes de Manacor tenia vuit dones treballant sense contracte i sense estar donades d’alta a la Seguretat Social al local. Un total de set d’aquestes prostitutes tampoc tenien permís de residència. Algunes havien arribat a Mallorca com a turistes i es trobaven en aquest període d’estada en què està prohibit treballar.

La investigació policial es remunta al mes d’abril passat. La Policia Nacional, a través del Subgrup Operatiu d’Estrangers i unitats de Seguretat Ciutadana, en col·laboració amb la Inspecció de Treball i amb el suport d’unitats de la Policia Local de Manacor, van iniciar dispositius d’inspeccions a diversos establiments d’hostaleria a la localitat. La finalitat era controlar les condicions en què es trobaven els treballadors d’aquests negocis.

L’objectiu d’aquests dispositius era detectar possibles explotacions dels treballadors de tota mena. Bé infraccions penals o bé de tipus administratiu relacionades amb làmbit laboral. També es tractava d’esbrinar l’existència de possibles víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual o laboral en alguns dels prostíbuls de Manacor.

Durant les inspeccions, en un club de contactes de Manacor, els policies en companyia d’un subinspector de la Inspecció de Treball es van entrevistar amb les dones que en aquell moment eren al local. La majoria va reconèixer que havia arribat a un acord verbal amb l’encarregat de l’establiment per mantenir una relació laboral i treballar-hi. Cap no havia estat donada d’alta a la Seguretat Social ni se li havia tramitat cap assegurança mèdica.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad