Manacor intensifica la neteja d’embornals i el jaç del torrent

L’Ajuntament de Manacor ha intensificat les darreres setmanes les tasques de neteja d’embornals i del jaç del torrent en la trama urbana davant les previsions meteorològiques. Les altes temperatures, la mar calenta i el risc de gota freda han fet que des de l’Ajuntament de Manacor s’hagin iniciat amb previsió es feines de neteja d’embornals per evitar embossos i que matèria inorgànica acabi a la mar. Així mateix, els darrers mesos s’ha anat netejant el llit del torrent en el seu pas per la trama urbana, eliminant sobretot residus voluminosos i l’excés de sediment acumulat.

Els serveis de neteja ja fa dies que han posat en marxa la neteja d’embornals. A principis d’aquesta setmana s’han fet nets els de la plaça Joan March, l’avinguda Fra Juníper Serra, l’avinguda Fra Juníper Serra cantonada amb el carrer de Sant Catalina, la rambla del Rei en Jaume i la via Portugal. Aquest dimecres s’han netejat els embornals de l’avinguda de la Fonera, del carrer de la Ferradura i carrer La Pinta de Porto Cristo, a més de continuar repassant embornals a diferents vies i places de Manacor. El criteri que han prioritzat els serveis de neteja han estat les zones més baixes i aquells embornals que històricament han donat problemes d’acumulació d’aigües arran de plogudes fortes.

Pel que fa al pas del torrent en sòl rústic, donat que no és competència de l’Ajuntament de Manacor sinó del Govern de les Illes Balears fer-hi qualsevol actuació, el batle de Manacor sol·licità un any més a principis d’agost a la Conselleria de Medi Ambient que “atès l’estat en què es troben els torrents del terme municipal de Manacor i que en finalitzar l’estiu són freqüents les pluges” es netegin de possibles obstacles en el curs de l’aigua “en la major brevetat possible” per evitar, així, el risc de desbordaments.

Així mateix, es fa una crida a frenar els comportaments incívics i irresponsables d’aquelles persones que tiren residus voluminosos als torrents.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad