30 anys de les primeres peticions per tenir contenidors de reciclatge

La imatge

 

Una cosa que ara ens sembla natural, no ho era gens l’any 1992. Al contrari, es veia com una demanada ecologista allunyada de la practicitat del dia a dia, i una molèstia per l’ajuntament de Manacor, poc disposat a fer esforços en aquest sentit.

Aquest és el relat que en feia la premsa local a finals d’estiu de l’any olímpic:

“El dimecres a migdia un grup d’aquests joves que s’anomenen ecologistes varen entrar una instància al registre en el qual es sol.licita que l’Ajuntament posi a disposició de tots els ciutadans dipòsits de paper i vidre pel seu posterior reciclatge, i de piles perquè rebin el tractament adequat, evitant així la gran contaminació que ocasionen al medi ambient.

S’han recollides més de dos mil firmes per aquest tema Com expliquen aquest grup de joves a la instància, quan varen començar aquesta campanya de recollida de signatures, no es pensaven mai rebre tal recolçament i participació ja que s’han recollit un total de 2.348 firmes.

Els establiments on es recolleixen les piles usades, les més importants papareries, joieries, estudis de fotografia i altres, interessats d’una manera o l’altre en la instal.lació dels contenidors selectius del fems han demostrat el seu supon, alguns fins i tot s’han ofert a recollir signatures als seus locals. La majoria de persones que han signat s’han mostrat bastant preocupats per l’ecologia i reciclatge de materials.

Els folis emprats en aquesta campanya dels joves ecologístes són el 100% de paper reciclat per contribuir a conservar els boscos i estalviar aigua i energia. Segons els joves ecologistes «seria bo que l’ajuntament utilitzés el paper reciclat als seus documents, malgrat sigui difícil al principi, aquest té els recursos i contactes necessaris per aconseguir-ho; així com també s’hauria de reciclar tot el paper usat.

Aquesta campanya demostra que malgrat Manacor sia un dels pocs municipis on encara no hi ha contenidors d’aquestes característiques, els ciutadans són de cada vegada més conscients de la necessitat dels mateixos, i el que és més important estan disposts a utilitzar-los...”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad