Manacor intensifica el control del clavegueram contra les plagues

Reforça les inspeccions del clavegueram amb una altra unitat de control de plagues i anuncia campanyes per al mes d’octubre

Si durant els mesos d’estiu la prevenció contra les plagues ja és una actuació habitual que evita problemes posteriors, enguany, però, la combinació d’altes temperatures, humitat i manca de pluges ha fet que l’ajuntament de Manacor hagi hagut de doblar els esforços per combatre el preocupant creixement en el nombre d’escarabats de cuina (paneroles, ‘cucarachas’) que apareixen als domicilis, tant de la ciutat com de les localitats de costa com Porto Cristo o s’Illot.

“A l’Ajuntament tenim un servei municipal de tractament de plagues, sobretot contra rates i paneroles amb una programació determinada que aquest any no ha estat suficient”, explica el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, “per això ha vingut un equip extra de reforç per a més de la prevenció poder intensificar la part reactiva”, afegeix. “Està sent un any particular en aquest sentit. Estam rebent unes dues o tres telefonades cada dia alertant d’escarabats i evidentment és una cosa que hem de solucionar”.

Dos tipus diferents

En els últims anys a Manacor han proliferat dos tipus d’escarabats o paneroles: la vermella o americana (de fins a quatre o cinc centímetres) que requereix condicions de temperatura i humitat més elevades i que sol abundar a la xarxa de clavegueram i en algunes escomeses privades de sanejament .

I la panerola rossa o alemanya, que se sol confondre amb cries de les primeres (perquè solen mesurar menys de dos centímetres). Es desenvolupen en àmbits intradomiciliaris com habitatges, bars, mercats o cuines. Es troben habitualment a prop de focus d’emissió de calor i amb possibilitat d’aliment proper com a motors de neveres, microones o cafeteres.

Uns treballs que van a càrrec de l’empresa Lokimica SA, el tècnic responsable de la qual, Alberto Chordà, explica que cada tres mesos es revisa tota la xarxa de clavegueram “s’anoten els nivells poblacionals i si cal es prenen mesures correctives amb tractaments biocides perquè no proliferin i puguin ocasionar danys a les persones”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad